İthalat dışı döviz transferi: CHP medyaya dağıttı... İşte belgeler

CHP, AKP’nin Meclis araştırması açılmasını engellediği iddiaların belgelerini kamuoyuyla paylaştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarının vergi cenneti Man Adası’nda kurulan Bellway şirketiyle ilgili para trafiğinin belgelerini paylaştı. Belgelerin sahte olmadığını söyleyen Tezcan, “Biz kutuyu açtık, sonrası artık kutunun içinden çıkacaklardan kimin rahatsız olacağı ile ilgili” dedi. erdoğan’ın oğlu ve yakınlarının milyon dolarlık para alışverişi yaptığı şirketin Man Adası’nda 5 TL sermaye ile kurulmuş bir şirket olduğunu belirten Tezcan, “İnsanın ilk aklına iki şey gelir. İlki; kara para aklama. Vardır ya da yoktur bilmiyorum, bakacağız. İkincisi ise vergi kaçırma, vergi ödememe” diye konuştu.

Yayınlanma: 01.12.2017 - 11:13
Abone Ol google-news

<video:877473>

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yakınlarının vergi cenneti olarak bilinen Man Adası’nda kurulan Bellway şirketiyle ilgili para trafiğinin belgelerini paylaştı.

Belgelerin tümünü basına dağıtan Tezcan, belgeleri savcılığa da göndereceklerini söyledi. 1 sterlinlik şirketin kuruluş belgesini, kurulduktan 4.5 ay sonra 20 gün içinde yaşanan 15 milyon dolarlık para trafiğinin belgelerini gösteren Tezcan, dekontları da paylaştı. Tezcan, “Mustafa Erdoğan’ın 1 milyon 250 bin dolarlık dekontu. Ziya İlgen 1 milyon 250 bin dolarlık dekontu. Dekontun aslı bu. Bunlar mı sahte? Ahmet Burak Erdoğan 1 milyon 450 bin dolarlık dekont. Ahmet Burak Erdoğan 2 milyon 350 bin dolarlık banka dekontunun orijinali. Mustafa Gündoğan 1 milyon 250 bin dolarlık dekont. Hani sahteydi? Osman Ketenci, dünürü, 1 milyon 250 bin dolarlık dekont. Ziya İlgen enişte. Hani darbeyi haber veren. 2.5 milyon dolarlık dekont, bu mu sahte? Hangisi sahte? Bunların tamamı orijinal belgeler. Sahte diyenlere sesleniyorum; biz sahte işi bilmeyiz” dedi. “Sahte değil, her şey meydanda” diyen Tezcan, böyle bir ilişki ile karşılaşıldığında akla iki şey geldiğini belirterek, “İlki; kara para aklama. Vardır ya da yoktur bilmiyorum, bakacağız. İkincisi ise vergi kaçırma, vergi ödememe” dedi. CHP’li Tezcan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında açıkladığı Erdoğan’ın yakınlarının Man Adası’ndaki bir şirketle 15 milyon dolarlık para transferinin belgelerini Meclis’te yaptığı basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı. Tezcan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Mübarek cuma kutuyu açtırdılar: Bir söz vardır, “Açtırma kutuyu söyletme kötüyü” derler. Mübarek cuma günü bize kutuyu açtıracaklar. Aslında biz, Meclis bu konuyu konuşsun, görüşsün dedik ama hâkim irade bu konunun görüşülmesinden anlaşılan o ki rahatsız. Biz kutuyu açtık, sonrası artık kutunun içinden çıkacaklardan kimin rahatsız olacağı ile ilgili. Salı günü Sayın Kılıçdaroğlu, grup konuşmasında para transferini belgeleriyle açıkladı, gösterdi. Man Adası diye, adını bile o anda duyduğumuz bir adada kurulmuş naylon şirket. Şirketin sermayesi bile 5 TL. Bu şirketin yaptığı para transferinin öbür tarafında, bugün Cumhurbaşkanı makamında oturan AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen, kardeşi Mustafa Erdoğan, dünürü Osman Ketenci, eski Özel Kalem Müdürü Mustafa Erdoğan ve oğlu Ahmet Burak Erdoğan.

Araştırılmasını istemediler: Çarşamba günü Meclis araştırması yapalım dedik. Perşembe günü TBMM’de araştırma önergesi talebimiz AK Partili milletvekillerinin oyuyla, parmak hesabıyla reddedildi. Büyük bir gürültü koptu, her zaman yaptıkları gibi muhalefeti susturmak, konuşanları korkutmak için büyük bir medya ordusu ile psikolojik saldırıyla boğuntuya getirmeye çalıştılar. Önce sahte dediler, sonra ticari ilişki var dediler. Aslında Erdoğan, çok açık bir şey söyledi, “Bu şirket satışı karşılığı aldıkları para” dedi.

20 günde 15 milyon: Sıtkı Ayan, şirketi 2 Ağustos tarihinde kurdurmuştu, bu hissesini 2.5 ay üzerinde tutmuş, 15 Kasım 2011’de Kasım Öztaş diye birisine 1 sterline devretmiş. Senaryonun isimleri bunlar. 1 ay sonra, 15 Aralık 2011’den itibaren söylenen para trafiği başlamış ve 20 gün içerisinde 15 milyon dolarlık para trafiği var. Bize “Bu belgeler sahte” dediler. Sahte dedikleri dekontlar... Bu mu sahte, dekontun aslı. Hani sahteydi? Bunların tamamı orijinal belgeler, hepsi orijinal belgedir. Uluslararası para trafiğindeki swift mesajlarının evrakları da burada. ‘Sahte’ diyenlere sesleniyorum, biz sahte işi bilmeyiz, ama off-shore adalarında iş tutmayı becerenler sahte işlemlerin nasıl yapılacağını iyi bilirler. Savcılık istemiş, savcılığa da vereceğiz.

TÜM BELGELERİ PDF OLARAK GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İşte Bülent Tezcan'ın gazetecilere dağıttığı o belgeler

5 liralık şirkete milyon dolarlar emanet!

Erdoğan’a teşekkürler, şirket satışı bilmiyorduk: Dediler ki “Şirket satışı için verildi”. Biz para gitti mi diye konuşurken, “Para geldi” diyor. Daha vahimmiş ya. O zaman şu sorunun cevabını vermek zorundasınız, hangi şirketi sattılar? Bu şirketin ortakları kim? Sattıkları şirketin sermayesi ne kadar? Bu şirketin bilançosu ne, varlıkları ne? Bunları kamuoyunun bilme hakkı var. Devir senetleri nerede, çıkarın bakalım konuşalım. Kim varmış bu ticaretin içerisinde, ne vermiş? Ne zaman kurulmuş bu şirket, ne kadar faaliyet yürütmüş, ne kadar kazanmış? Ona bir bakalım. Ne kadar bir vergi ödemiş, ne vergisi ödemiş? Bu değere nasıl ulaşmış? Sayın Erdoğan’a teşekkür ediyoruz, bu soruları sorma fırsatı verdi.Teşekkür ediyoruz bu para transferinin nedenini kendi pencerelerinden izah etmeye kalktı ve bir şirket satışından söz etti. Biz bir şirket satışı bilmiyorduk. Erdoğan sayesinde öğrendik. Şimdi buna bakacağız ve konuşacağız. Bu şirket satışı gürültüyle üstü örtülecek bir mesele değildir.

Bu nasıl ticaret: Gelelim ticaret meselesine. Bu nasıl ticaret? 1 sterlinlik şirket, 15 milyonluk ödeme, bunun adı ticaret. Bu nasıl şirket? Vicdanı olan bütün vatandaşlara soruyorum. Bellway Ltd., 1 sterlinlik bir şirket. Türk parası ile 5 TL’si olan bir şirket. 15 milyon dolar ödüyor. Ne kadar zamanda? Kuruluşundan 4.5 ay sonra bu şirket 15 milyon dolar ödüyor. Yuvarlak hesap 60 milyon TL. 5 TL’si olan bir şirket, 60 milyon liralık bir şirketi alıyor. Varsa öyle bir şirket. 60 milyonluk değeri olan bu şirkette, cebinde 5 TL’si olan şirkete güvenip onunla ticaret yapıyor. Böyle ticaret olur mu? Bu, sokakta cebinde 5 TL’den başka hiçbir şey olmayan, 5 TL ile gezen birine elinizdeki 60 milyon TL’lik mücevher çantasını teslim ediyorsunuz. Edebilir misiniz?

Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı ve bugün Tezcan'ın basına dağıttığı dekontlarda ticari ithalat veya ihracat bedeli yazmıyor.  "İthalat dışı döviz transferi" ibaresi yer alıyor

Bu, çocuk oyuncağı değil: Kazım Öztaş kimdir? Sıtkı Ayan önce kuruyor, Kazım Öztaş’a satıyor. Kazım Öztaş, 20 gün içerisinde 15 milyon dolar ödeme gücüne nasıl ulaştı? Transferden sonra Bellway’in ortakları başka ne iş yapmışlar? Kazım Öztaş ne kadar vergi ödemiş, ne kadar kazanç elde etmiş, geliri ne? O dönemin başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanı’nın yakın akrabalarına ödemiş. Çocuk oyuncağı değil bu. Dünyanın her ciddi ülkesinde bu işin üzerine resmi kurumlar gider. O yüzden bu bir basit ticari ilişki değildir. Bu normal bir ticaret mi herkes biliyor ki burada mide bulandıran bir şey var.

Ya kara para ya vergi kaçırma: Sahte değil, her şey meydanda. Böyle bir ilişki karşınıza çıktığında, insanın aklına iki şey gelir. İlki; kara para aklama. Vardır ya da yoktur bilmiyorum, bakacağız. ikincisi ise vergi kaçırma, vergi ödememe.         

Devlet harekete geçmedi: Kara para aklamayı Mali Suçlar Araştırma Kurulu’nun (MASAK) sayfasına girin, “Gayri yasal gelirleri, kılıfına uydurup yasal hale getirme yöntemi” diyor. Diyor ki, paravan bir şirket kurarsınız, bu şirketler de off-shore cenneti sayılan adalarda kurulur, bu adalarda bu şirketler üzerinden paraları saklayarak sistemin içine sokarsınız. Bu para hareketini gördüğü zaman devlet harekete geçer. Bugüne kadar geçmemiş, bundan sonra nasıl geçecek?

Ada hassasiyetini Ege için de bekliyoruz: Sayın Başbakan’ın çocuklarının off-shore adalarında hesapları çıkmıştı. Bu arkadaşlarımızın ada hassasiyetini biliyoruz ama bir şeye üzülüyoruz. Hükümetten, Erdoğan’dan, Yıldırım’dan, AK Parti yöneticilerinden aynı ada hassasiyetini gözümüzün önünde Yunanistan’ın işgal ettiği Ege’deki Türk adalarına da göstermesini bekliyoruz. Ege’deki Türk adaları birer birer işgal edilirken ses çıkarmayanlar, off-shore adaları söz konusu olduğunda maalesef bayağı bir hünerbazlar. Bu iş ortaya çıktı.

Adaları şirket kurdururken buluyorlar: 2006’da Vergi Usul Kanunu’nda bir değişiklik yaptılar. “Bu tür off-shore cennetlerinden getirilen paralardan yüzde 30 ek vergi alacağız. Bu adaların ne olduğunu bilemeyiz, Bakanlar Kurulu tespit etsin ve her sene kararname çıkarsın” dediler. 11 yıl geçti, çıktı mı, çıkmadı. Bulamıyorlar. Çocuklarına şirket kurdururken o adaları hemen buluyorlar, avuçlarının içinde gibi, koydukları gibi. Ama devletin, milletin vergi alması söz konusu olduğunda bu memleketin fakir fukara yoksulunun devlet hizmetlerinden yararlanması için devletin kasasına para girmesi söz konusu olduğunda, o adaları gözleri görmüyor.

Yeni kutular gelir, açılır: Dünyanın demokratik, kurumları oturmuş, aklı başında hiçbir ülkesinde bu ilişkiler bedavaya geçiştirilmez. Bunları milletten saklamanıza fırsat vermeyeceğiz. Ortada mide bulandıran, milletin vicdanını yaralayan bir ilişki vardır. Orijinallerini savcılığa vereceğiz. Kutuyu açtık, söyleneceği söyledik ama zannetmeyin ki kutuyu tamamen kapattık. Daha yeni kutular gelir, daha yeni kutular açılır. Yeter ki kutuyu açacak şeyleri kutunun içine koymayın.

Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgelerde adı geçen şirketin sahibinden 'itiraf' gibi suç duyurusu: 'Ticaret sırlarımız ifşa edildi' 

Erdoğan vekillerini ikna etmeye çalıştı: Sıkıntı getirir ama içinden çıkarız

Soruşturma açıldı... Savcılık belge peşine düştü 

‘Gelen de var giden de’

Toplantının ardından bir gazetecinin “Türkiye’ye gelen para mı var, çıkan para mı var?” sorusuna Tezcan, “Hem çıkan var hem gelen var. Bir para trafiği var” yanıtı verdi. Toplantının sonunda Tezcan’ın gösterdiği belgeler gazetecilere dağıtıldı. Dağıtılan belgeler içinde dekontlar, swift mesajları, şirketin kuruluş ve devir belgeleri yer alıyor.

Belgelerin yüksek çözünürlüklü hallerine bu linklerden ulaşabilirsiniz:

TÜM BELGELERİ PDF OLARAK GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

AHMET BURAK ERDOGAN 2.3 MILYON DOLAR DEKONT HALKBANK GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

AHMET BURAK ERDOGAN HALKBANK 1.45 MILYON DOLAR HALKBANK DEKONT GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

MUSTAFA ERDOĞAN 1.25 MİLYON DOLAR HALKBANK DEKONT GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

ZIYA ILGEN 1.25 MILYON DOLAR DEKONT HALKBANK GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

MAN ADASINDA BELLWAY LIMITED ŞİRKET KURULUŞ BELGESİ 1 GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

MAN ADASINDA BELLWAY LIMITED ŞİRKET KURULUŞ BELGESİ 2 GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

MAN ADASINDA BELLWAY LIMITED ŞİRKET KURULUŞ BELGESİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

 DİĞER EVRAKLAR İÇİN ALTTAKİ LİNKLERE TIKLAYIN

https://www.dropbox.com/s/zpsco7tq4b4bwv6/0D51076D-AAE7-4C4D-B0AE-D28E13DD196C_23344074.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/llxszx0mgwc4eag/6A69A881-8442-4196-B7CF-2EFECEBD5995_23344077.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/46s5baolant9dey/6EDD0662-22D2-4E8C-9CF7-57DABDD4AD63_23344065.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/omrp467wxoqp2sj/7D600F31-2866-4EC9-8215-56D88E13FB6E_23344066.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/qo649m3nn1xgj21/9D79FDA6-2596-473A-A246-6AC425D202CC_23344073.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/tddfww946q65s20/91CFC21D-FA29-49FE-96FE-32B5768B6EFD_23344076.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/94k0f6wso6rihno/64526BC0-6A2E-43F9-8551-64C27188C99E_23344068.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/946fj094v6n1e6r/B5261690-3B1C-47EA-8DD7-4F4C62578F21_23344069.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/6imesekgq4yk3n8/C807CE4B-8663-4935-BAD8-FD1EACE6BDD5_23344075.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/4hoh4z4rpqipz6e/CFF117EE-876E-4CC6-A297-4A6C6798D15F_23344063.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/94yxmdvovhih7f4/E3053E36-160E-4D2E-8BA8-63DC4764976B_23344064.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/nmsdle8i8dbey35/EE5DD6DB-85D7-4A03-9D51-25FB5A96E22A_23344062.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/2xbswm09d1m0u5h/FE1DC22A-0D9A-4924-8A2D-1E0B699A63DF_23344067.jpg?dl=0


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler