Cuma namazı çıkışı 'Black Friday' protestosu: Cumamız ak davamız haktır

Isparta'da Cuma namazı çıkışı cami önünde toplanan grup, 'Black Friday' kampanyasını protesto ederek, basın açıklaması yaptı.

Yayınlanma: 01.12.2017 - 16:06
Abone Ol google-news

Black Friday (Kara Cuma) indirim kampanyası, Cuma namazı çıkışında Isparta'da protesto edildi. İmam Hatip Okulları Platformu öncülüğünde, İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen basın açıklamasına AKP Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, Saadet Partisi Kadın Kolları ve Anadolu Gençlik Derneği, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanı Yardım Vakfı, Memur-Sen Konfederasyonu üyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

"CUMAMIZI ÇİĞNETMEYECEĞİZ"

Son günlerde, önce yabancı ülkelerde daha sonra da Türkiye genelindeki AVM'lerde 'indirim' adı altında 'Black Friday' uygulamalarının başlatıldığını, bu karalama kampanyası yapan ülkelerin menşei ve zihninin belli olduğunu ifade eden grup sözcüsü, "Bizler için mübarek olan cuma günümüzün, hiçbir ad altında istismar edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Cumamızı, kapitalizmin kirli emellerine alet ettirmeyeceğiz. Kutsalımızı çiğnetmeyeceğiz" dedi.

"TİTRE VE KENDİNE DÖN MÜSLÜMAN"

Noel kutlamalarını işaret eden grup sözcüsü, "Buradan yine tüm esnaflarımıza ve halkımıza sesleniyoruz; Cumamıza 'kara' diyen zihniyetin Noel'i yaklaşıyor. Size yine en cazip reklamlarla yaklaşacaklar. Sakın ola meyletmeyiniz. Müslüman Noel kutlamaz. Cumamıza kara diyenlerin, kapitalist sofralarına meze olmayalım. Bir Hristiyan kültürü olan Noel'i, evlerimize ve sokaklarımıza yaklaştırmayalım. Ey Müslüman, sen hiç seni taklit eden bir gayrimüslim gördün mü ki onlara uyup, zalimlerden olmak istiyorsun? Titre ve kendine dön Müslüman" dedi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da bir iç çamaşırı mağazası "Kara Cuma'ya inat, mübarek Cuma" adıyla kampanya başlatması nedeniyle sosyal medyada tartışılmıştı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler