Kılıçdaroğlu'na 1,5 milyonluk yeni dava

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iddialarda adı geçen yakınları, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na 1 milyon 500 bin lira manevi tazminat istemiyle dava açtı.

Yayınlanma: 01.12.2017 - 16:32
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakınlarının yurtdışına para transfer ettiğine dair iddialarını gündeme taşımıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, oğlu Ahmet Burak Erdoğan, eniştesi Ziya İlgen, kardeşi Mustafa Erdoğan, dünürü Osman Ketenci ve iş adamı Mustafa Gündoğan'ın avukatları tazminat talepli dilekçeyi İstanbul Anadolu nöbetçi asliye hukuk mahkemesine verdi. 

Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun 28 Kasım'da partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, Erdoğan ve yakınlarını hedef alan, küçük düşürücü, aşağılayıcı, gerçek dışı ithamlarda bulunduğu belirtildi. Dilekçenin devamında da ise avukatlar, müvekkillerin toplumun kin ve nefret duygularına maruz bırakıldığını vurguladı. Kılıçdaroğlu'ndan 1 milyon 500 bin lira manevi tazminat istendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde de kendisine, çocuklarına ve ailesine yönelik sözleri nedeniyle Kılıçdaroğlu'na 1 milyon 500 bin lira değerinde manevi tazminat davası açmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler