Orası da mı otel olacak?

Tarihi Haydarpaşa Kampusu’nun Sağlık Bakanlığı’na devredilecek olması kaygı yarattı.

Yayınlanma: 27.06.2014 - 21:41
Abone Ol google-news

Marmara Üniversitesi’nin (MÜ) 100 yıldan fazla geçmişi olan tarihi Haydarpaşa Kampusu, yeni hazırlanan yasa tasarısında Sağlık Bakanlığı’na bağlı hale getiriliyor. Tasarıda, binanın bakanlık bünyesindeki “Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi”ne tahsis edilmek istenmesi, üniversite içinde kaygıya yol açtı. Tasarı onaylanırsa şu anda Haydarpaşa’daki Hukuk, Eczacılık ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksek Okulları başka bir yere taşınacak.

‘Tarihi yapı korunmalı’

Öğretim üyeleri “Yasa tasarısından üniversitemiz ile ilgili madde çıkarılmalıdır. Marmara Üniversitesi, tarihi Haydarpaşa Kampusu ile özdeşleşmiştir.
Buradaki fakülteler başka bir yere taşınabilir ama bina, Sağlık Bakanlığı bünyesine alınırsa binanın geleceğinden kaygı duyarız, bu tarihi yapı korunmalıdır” dediler. Türk Tabipleri Birliği (TTB)Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, tarihi binanın Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir üniversiteye çevrilmek istenmesini eleştirerek “Tarihi binanın olduğu yere herkesin bir otel ya da benzer bir şey yapma hayali var. Orası Türk tıbbının aslında tarihi” dedi. Bir üniversitenin Sağlık Bakanlığı’na bağlı olmasının kabul edilemeyeceğini vurgulayan Aktan, “Mütevelli heyeti siyasilerden oluşan, bilim veya üniversite misyonuna uymayan bir iş” değerlendirmesini yaptı.

Hükümete bağlı üniversite

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Güler Yalçın ise “Dünyanın hiçbir yerinde bakanlığa bağlı bir üniversite hatırlamıyorum. Bu, hükümete bağlı bir üniversite demektir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler