Rıza Sarraf'ın 'Dayı'sı devlet için koşacak

Rıza Sarraf'a 3 yılda 1,4 milyon lira kazandıran İngiliz atı ‘Dayım Benim’ savcılığın mal varlıklarına el koyması kapsamında devlete geçecek. Yasaya göre at yarışabilecek ama geliri Sarraf adına açılan ancak devletin el koyduğu hesaba yatacak.

Yayınlanma: 03.12.2017 - 08:33
Abone Ol google-news

Casusluk soruşturması kapsamında kendisinin ve yakınlarının mal varlığına el konulan Rıza Sarraf’ın, Veli Efendi Hipodromu’nda bakımı yapılan ‘Dayım Benim’ adlı İngiliz atı, savcılığın el koyma kararı kapsamında devlete geçecek. ‘Dayım Benim’, yarışlara katılabilecek ancak gelir, Sarraf’ın el konulan hesabına yatacak ve para devletin olacak. 

Sarraf’ın ‘DAYI’sı Türkiye’de 1,5 milyon lira kazandı

 3 Yılda 1.4 milyon TL kazandırdı

Gazete Habertürk'ün haberine göre; 5 Kasım’da yapılan Atıf Esenbel Koşusu’nda ünlü Jokey Halis Karataş’la ikinci gelen ‘Dayım Benim’ bu yarıştan 46 bin lira kazanırken, 3 yıl içindeki toplam geliri ise 1,4 milyon liraya ulaştı. Sarraf’ın diğer 3 atı ise sakatlandıkları için yarışmıyor ve başkalarına hediye edilmiş durumda. Sarraf’ın atının antrenörlüğünü yapan Tahir Kurt, Sarraf’ın mal varlıklarına el konulmadan önce kazanılan paranın belli banka hesaplarına yatırıldığı, antrenör, yiyecek, muhasebeci ve diğer masrafların bu hesaptan karşılandığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler