‘Yaşasın’ diyene dava

‘Nuriye ve Semih’ eylemine katıldıkları gerekçesiyle Gülsüm Elvan ve kızının da yer aldığı 16 kişiye 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yayınlanma: 04.12.2017 - 23:58
Abone Ol google-news

Gezi Direnişi döneminde ekmek almaya giderken polisin attığı gaz fişeğiyle öldürülen 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve ablası Özge Elvan’ın da aralarında bulunduğu 16 kişiye, ‘Nuriye Gülmen ve Semih Özakça yaşasın’ eylemi nedeniyle 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Gülsüm Elvan’ın, dava konusu olan eylemde polis tarafından gözaltına alınırken ters kelepçe takılan kolu kırılmıştı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, grubun Kadıköy Süreyya Operası önünde, “Açlık grevi 156. gününde işimizi geri istiyoruz. Nuriye ve Semih için dayanışma” yazılı pankart açtıkları, izinsiz gösteri yürüyüşü yaptıkları, polisin ihtarına karşın dağılmadıkları öne sürüldü. Basın açıklamasına katılan Gülsüm Elvan’ın polisin sert müdahalesi nedeniyle kolu kırılmıştı. Gülsüm Elvan, “Adalet olmayan ülkede adalet yaratmaya çalışıyoruz yine çalışmaya devam edeceğiz. Berkin’in getiremediği ekmeği onlar getirecek” diye konuştu.

‘Korkutamazlar’

Gülsüm Elvan, Nuriye ve Semih’in ekmeğinin adaletsizce ellerinden alındığını, açılan davanın kendisini korkutup yıldıramayacağını söyleyerek, “Asla adaletin peşini bırakmayacağım. Nerede hak, hukuk, adalet varsa ben oradayım. Sonuna kadar gideceğim. İnanıyorum biz bir olunca adaleti sağlayacağız. Fakat, Özge için biraz tedirginim. Yavrum vurulmadan önce onu da emniyete çağırmışlardı. Berkin’imi önce teşhir ettiler sonra vurdular. Ben böyle düşünüyorum. Çocuklarıma zarar gelmemesi için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

‘Ülkeyi resmediyor’

Davayı gazetemize değerlendiren avukat Can Atalay da şöyle konuştu: “Barışcıl bir toplantıya katıldığı için 14 yaşında çocuğu öldürülen bir anneye bu da yetmezmiş gibi onunla ve çocuklarından başkasıyla ilgi ceza davası açılması Türkiye’nin içindeki durumu çok açık resmetmektedir."

ANNELERDEN DESTEK

Ali İsmail Korkmaz’ın ennesi Emel Korkmaz, açılan davanın haksızlık olduğunu belirterek “Bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Soruşturmayı açanlar kimseye destek olmayın, hiç kimse için sesinizi çıkarmayın demek istiyorlar. Nuriye ve Semih’in istediği tek şey işlerine dönmek. Çok canımız yanıyor. Bir şey yapamamanın acısını yaşıyoruz. Onlarla dayanışmak için bir günlük açlık grevi yapmıştık, ordan da soruşturma açılmıştı. Biz çocuklarımızı kaybettiğimiz günden bugüne çocuklar ölmesin, anneler bir daha ağlamasın diye mücadele ettik. Bizim tek istediğimiz bu, başka bir şey istemiyoruz” dedi. Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük ise “Biz bu ülkeye artık bir şey diyemiyoruz. Gençlerimizden ne istiyorlar. Küçücük çocuğa da soruşturma açmışlar. Böyle yaparak yaralarımızı yeniden tazeliyorlar. Benim çocuğum öleli beş yıl oldu. Gidip toprağını öpüp seviyorum. Bu ülkede bize hakkımızı arattırmıyorlar ama kendileri soruşturma açıyorlar. Acımızı tazeliyorlar. Gözyaşımız kurusun istemiyorlar” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler