Timtik kardeşlerin teyzesi yeğenleri için eylemde

Tutuklu Halkın Hukuk Bürosu (HHB) avukatları Ebru Timtik ve kardeşi Barkın Timtik’in teyzeleri Sultan Kaya, yeğenlerinin serbest bırakılması için eylem yapıyor.

Yayınlanma: 05.12.2017 - 06:46
Abone Ol google-news

Ebru ve Barkın Timtik açlık grevindeki akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın yargılandığı davanın 14 Eylül’deki duruşmasından iki gün önce gözaltına alınarak tutuklandılar. Barkın Timtik, Bolu L Tipi Cezaevi’ne, Ebru Timtik ise Balıkesir L Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Haklarındaki soruşturma sürüyor. İddianame hazırlanmadı. Barkın Timtik’e sabah sayımlarında tekmil vermeyi reddettiği için disiplin soruşturması açılarak, 35 yılı bulan görüş yasağı verildi. Elazığ’da oturan kardeşleri Mustafa Timtik ise ablalarını sadece bir kez ziyaret edebildi.

‘Onlar benim çocuklarım’

Kız kardeşinin iki yıl önce kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini söyleyen teyze Kaya, “Ben Barkın ve Ebru’nun hem annesi, hem teyzesiyim. Onların babaları çok küçük yaştayken öldü. Onları anneleriyle beraber büyüttük. Birinci derece akrabası olmadığım söylenerek yavrularımla görüştürülmüyorum” dedi. Yeğenlerinin, hukuk savaşı verirken, adaletsizce tutuklandıklarını, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın avukatlığını yaptıkları için hedef seçildiklerini dile getiriyor. Teyze Kaya, yeğenleriyle görüşemediği için eyleme başladığını söyleyerek, devam etti: “12 Eylül’den beri tutuklular. İki buçuk aydır, yeğenlerimi göremiyorum. Savcılığa gittim. Görüş için izin almak istedim. ‘OHAL olduğu için görüşemezsin, ikinci derece akrabasın’ denildi. Oysa ben onların annesiyim. Çocuklarımı göremiyorum. Son çare adliyenin önümde oturdum, adalet istiyorum diye bir yazı yazdım. Hemen beni gözaltına aldılar. İfademi alıp bıraktılar. Ben sadece adalet istiyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler