Mahkemeden bakanlığa ders: Halka değil özele hizmet eder

İHL’nin bitişiğindeki milyonlarca liralık arazinin imara açılmasına yargıdan dur: Halka değil özele hizmet eder.

Yayınlanma: 06.12.2017 - 06:12
Abone Ol google-news

İstanbul Kadıköy, Acıbadem Caddesi üzerinde bulunan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talebiyle yıkılıp imam hatip yapılan lisenin bitişiğindeki milyonlarca liralık arazinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle imara açılmasına mahkeme “dur” dedi. Mahkeme bakanlığa ders gibi kararında “Halka değil özele hizmet edecek” vurgusu yaptı. CHP’li meclis üyesi Hüseyin Sağ “Bu imar planlarında kamu yararı yok. Ticaret öne çıkarılmıştı. Mahkeme de halktan yana taraf aldı” dedi.

İmam hatip oldu

Yaklaşık 12 bin metrekarelik arazinin yarısında Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ahmet Sani Gezici Lisesi bulunuyordu. Erdoğan’ın talimatıyla okul velilerin itirazına karşın 2014’te yıkıldı. Araziye Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu Lisesi yapıldı. Ahmet Sani Gezici Lisesi de Fikirtepe’ye taşındı. Yıkılarak imam hatip lisesine dönüştürülen Kadıköy’deki Ahmet Sani Gezici Lisesi’nin bulunduğu arazinin imar planları 2016 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından değiştirildi. Arazi meslek ve teknik öğretim tesisi fonksiyonunun yanına ticaret+konut ve dini tesis eklenerek imara açılmış, Kadıköy Belediyesi de hukuk mücadelesi başlatmıştı.

SÜMEYYE ERDOĞAN BU OKULDAN MEZUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakanlığı döneminde söylediği “yıkılacak yerine imam hatip yapılacak” sözleri sonrasında Ahmet Sani Gezici Lisesi yıkılmış, Yerine Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu Lisesi yapılmıştı. Erdoğan Kadıköy Ahmet Sani Gezici Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Hizmet Binası ile 2015- 2016 Eğitim - Öğretim Yılı Açılış Töreni’ne katılmıştı. Lise ayrıca Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın mezun olduğu okul olarak da biliniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler