Yandaş Star'dan Rıza Sarraf yalanı... İfadesini değiştirdiler

Yandaş Star gazetesi Rıza Sarraf'ın tanık olarak dinlendiği davaya ilişkin ifadesini okurlarına değiştirerek duyurdu.

Yayınlanma: 06.12.2017 - 17:45
Abone Ol google-news

Star gazetesi, ABD'deki Hakan Atilla davasında itirafçı olan 17-25 Aralık operasyonunun kilit ismi Rıza Sarraf'ın ifadelerini değiştirerek okuyucularına sundu.

Rıza 'Sarraf'a ödül' savunması: Kime verdiğimizi bilmiyorduk

ABD'deki davada sıkıyönetim... Göz teması kurmuyorlar

 Gazete, Sarrab'ın ''İşbirliği yapmak, sorumluluğu kabul etmenin ve cezaevinden çıkmanın en hızlı yoluydu'' şeklindeki ifadelerini, ''Yalan söylemek hapisten çıkmak için en iyi yöntem'' olarak değiştirdi.

ASLINDA NE SÖYLEDİ?

ABD'deki duruşmayı takip eden gazeteci Adam Klasfeld, Rıza Sarraf ile Hakan Atilla'nın avukatı Cathy Fleming arasındaki diyalogu şöyle aktardı.

 Soru: İlk günkü ifadenizde sorulara yanıt olarak, sorumluluğunuzu kabul etmek ve hapisten bir an önce çıkmak için en hızlı yolun işbirliği yapmak olduğunu söylemiştiniz, değil mi?

Zarrab: Evet, bunun en hızlı yöntem olduğunu söyledim.

 

Duruşmada yaşanan karışıklığı Sebla Küçük Twitter hesabından da duyurdu.

ABD'deki davada itirafçı olup sanıklıktan tanıklığa geçen Rıza Sarraf, davanın dünkü oturumunda Ziraat Bankası ile Vakıfbank'ın İran ile yapılan altın ticaretine dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın talimatıyla dahlini Zafer Çağlayan'dan duyduğunu söylemişti. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler