Yeni Zelandalı fotoğrafçı gözaltında

Yeni Zelandalı fotoğrafçı Martyn Blundell Aim önceki akşam gözaltına alınarak İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.

Yayınlanma: 07.12.2017 - 09:37
Abone Ol google-news

Yaklaşık 1 yıldır İstanbul’da yaşayan Yeni Zelandalı fotoğrafçı Martyn Blundell Aim, önceki akşam komşusu ile tartıştığı için Karaköy Polis Merkezi’ne götürüldü. Buradaki işlemler sırasında Aim’in bilgisayarı incelemeye alındı. Bilgisayarında 2014 yılında İtalyan bir yazarla beraber röportaj için gittiği Kuzey Irak’taki bir PKK kampında çekilen fotoğrafı görülünce Terörle Mücadele Şubesi’ne gönderildi.

Aim ile dün Terörle Mücadele Şubesi’nde görüşen avukatlar, Aim’in kullandığı ilaçları verilmediği, kişisel ihtiyaçlarının da karşılanmadığını söyledi. Avukatlar, emniyetin konsolosluğa haber verdiğini ancak herhangi bir yetkilinin emniyete gelmediğini, çevirmenin de sağlıklı bir çeviri yapmadığını iletti. Polislerin Aim’e yanında avukat olmadan sorular yönelttiğini kaydeden avukatlar, Aim’in kendisine ne olduğunu bilmediği bazı belgeler imzalatıldığını söylediğini aktardı. Aim’e “PKK terör örgütü mü” “PKK ile bağlantın var mı”, “Kimden talimat aldın” gibi sorular yöneltildiği öğrenildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler