Yargıç önünde şiddet

Kandıra 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu mahpuslar Rıdvan Güven ve Selman Çetiner çıkarıldıkları mahkemeyi protesto etmek için slogan atınca, heyetin önünde jandarmanın saldırısına maruz kaldı.

Yayınlanma: 08.12.2017 - 22:49
Yargıç önünde şiddet
Abone Ol google-news

 

Mahkemeyi protesto ettikleri için Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında soruşturma başlatılan Güven ve Çetiner, cezaevine girerken slogan attıkları için hücre cezasına çarptırıldı. Rıdvan Güven, “terör örgütü üyesi olmak”, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “ateşli silahları izinsiz bulundurma” suçlamasıyla, Selman Çetiner ise “terör örgütü üyesi olmak” ve “ateşli silahları izinsiz bulundurma” suçlamasıyla tutukluydu. Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 Ekim günü yargıç karşısına çıktılar. Duruşmada Kürtçe savunma yaptılar. Tercümanın çevirmenliğinin eksik olduğunu belirterek, yeni bir tercüman talebinde bulundular. Talepleri reddeden mahkeme heyeti Rıdvan Güven’e 18 yıl 1 ay 15 gün, Çetiner’e ise 22 yıl 6 ay hapis cezası ve 17 bin 500 TL para cezası verdi. Sanıklar, kararı protesto etmek için duruşma salonunda slogan atınca, jandarma görevlileri müdahale etti. Ağızları kapatılarak avukatların görüş alanından çıkarılan Güven ve Çetiner, darp edildi.

Şikâyetçi oldular

Güven ve Çetiner hakkında duruşma salonunda yaşananların ardından bir de Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı. Savcılığa ifade veren Rıdvan Güven, “Savunmam alınmadan ceza verildi. Kararı protesto etmek için slogan atarken askerlerden bir iki tanesi bana vurdu. Cezaevinde acil doktoru olan bir kişi beni muayene etti. Rapor vereceğini söyledi. Ancak bana bir şey verilmedi. Beni darp eden askerleri tanıyorum. Şikâyetçiyim” dedi.

Varsayımla ceza

Özgürlükçü Hukukçular Platformu Eşbaşkanı Banu Güveren, “Mahkeme heyeti tercümanı değiştirmedi ve savunmanın tamamını dinlemeyeceğini söyledi. Esas hakkında savunmaya engel oldu. Ceza aldıklarını duyunca slogan attılar. O an oradaydım. Jandarma zor kullanarak, ağızlarını kapatarak slogan atmalarına engel olmaya çalıştı. Mahkemenin arka tarafında şiddete maruz kalmışlar. Müvekkillere tamamen varsayımlara dayanılarak en üst sınırdan ceza verildi” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler