İş cinayeti kurbanı çocuk işçi Ahmet Yıldız anısına film çekti: Şekirê Pembû

Yönetmen Ozan Takış’ın 2013 yılında pres makinesine sıkışarak hayatını kaybeden çocuk işçi Ahmet Yıldız’ın anısına çektiği ”Şekirê Pembû” filmi gösterime girdi.

Yayınlanma: 11.12.2017 - 15:05
Abone Ol google-news

<video:884106>

Filmin galası Mersin/Kültürhane'de gerçekleşti. Uluslararası/Ulusal festivallere başvurusu devam eden Şekirê Pembû (Pamuk Şeker) filmi İstanbul Film festivaline gösterimi kabul edilmesi halinde de İstanbullularla bulaşacak.

 Film, Adana’nın Karataş ilçesinde pamuk toplayan iki çocuk işçinin zorlu şartlar ve koşullar altında çalışmalarını, kentsel ve kırsal alanlarda yaşadıkları çelişkilerin hikayesini anlatıyor. 

Yönetmen Ozan Takış Şekirê Pembû'yu şöyle anlattı;

"Ahmet Yıldız anısına çektiğim bir filmdir"

 "Ahmet Yıldız anısına çektiğim bir filmdir Şekirê Pembû (Pamuk Şeker) Ahmet Yıldız’dan biraz bahsetmek istiyorum; Ahmet Yıldız (13) yaşında bir çocuk işçiydi pres makinesine sıkışarak hayatını 2013 yılında kaybetti, sigortasız ve kaçak çalıştırılıyordu, işveren ilk önce trafik kazası süsü verdi sonra olayın gerçek yüzü ortaya çıkınca işveren ağır ceza mahkemesinde yargılandı. Aradan bir süre geçtikten sonra işveren Ahmet Yıldız’ın babası ile 30 Bin TL bedel ile anlaştılar ve işveren serbest kaldı, sonra Ahmet Yıldız unutuldu gitti."

"Tüm çocuk işçilerin sesi olmak istedim"

"Bu olay beni inanılmaz üzdü, onu yaşatmak için bir şeyler yapmam gerekliydi bunu sinema ile dile getirmek istedim. Çocuk işçilerin hayatını anlatan Şekirê Pembû (Pamuk Şeker) çocukların hem kırsal ve hem şehir arasında sıkışıp kalmalarını, çocukların emekleri sömürülerek topladıkları pamuk ürününe ne kadar yabancı olduklarını ve onların birer çocuktan öte olmadıklarını anlattığım bir filmdir. Tüm çocuk işçilerin sesi olmak istedim ve Ahmet Yıldız’ı böyle hatırlamak istedim o yüzden sinemayı bir yakarış olarak kullanıyorum."

FİLMİN BAŞVURDUĞU FESTİVALLER:

 ULUSLAR ARASI

 Pakistan International Film Festival

 Sydney Film Festival

 Cinemadamare Festival

 Toronto Lift-Off Film Festival

 VIS Vienna Shorts

 Filmfestival Türkei / Deutschland

 Deptford Cinema Shorts

 Copper Coast International Film Festival

 2018 Dramatic Shorts Film Festival

 SEE Film Festival

 London Kurdish Film Festival

 ULUSAL

 İstanbul Film Festivali

 Kısa Film Uzun Etki - Sabancı Vakfı Kısa Film Platformu

 Akbank Kısa Film Festivali

 Hezarfen Film Galeri

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler