İTO Başkanı Çağlar'ın ölümündeki skandal: Kalp şikayeti ile gitti, gazın var denilerek gönderildi

Hürriyet gazetesi yazarı Vahap Munyar, İstanbul Ticaret Odası Yöneti Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar'ın ölümüyle ilgili hastane skandalını yazdı... Munyar'ın iddiasına göre, Çağlar o gece kalp şikayeti ile Koşuyolu'nda bir hastaneye gitti. Yapılan kontrollerin ardından gazın var denilerek eve gönderildi.

Yayınlanma: 12.12.2017 - 07:01
Abone Ol google-news

Hürriyet gazetesi yazarı Vahap Munyar, İstanbul Ticaret Odası Yöneti Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar'ın ölümüyle ilgili hastane skandalını yazdı... Munyar'ın iddiasına göre, Çağlar o gece kalp şikayeti ile Koşuyolu'nda bir hastaneye gitti. Yapılan kontrollerin ardından gazın var denilerek eve gönderildi.

İşte Vahap Munyar'In yazısından ilgili bölüm;

"İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, geçen cuma günü inşaat işlerindeki ortağı Adnan Ersoy Ulubaş’ı aradı:  

- TRT1’de yayınlanan “Payitaht” dizisinde Dersaadet Ticaret Odası’nın, yani odamızın kuruluşuyla ilgili bölümün çekimi olacakmış. Bu bölümde benim rol almamı istediler. Biliyorsun kurucunun adı da İbrahim Efendi’ydi.

 Ulubaş, ortağının kendisine fikrini sormasını beklerken O sürdürdü:

- Böyle bir dizide odamızın anlatılması bizim için çok önemli. O rolü oynamayı istiyorum ama şimdi bir sürü kişi arkamdan, “Artistlik yapıyor” diyecek. Karar veremedim.

 Ulubaş, aynı görüşü paylaşsa da rahatlattı:

- Evet, belki “Artist” diyecekler ama o dizide rol alman senin için, çocuklar ve torunlar için önemli bir hatıra olur. Bence o rolü üstlen.

Çağlar, cumartesi günü tekrar Ulubaş’ı aradı:

- Yarın sabah dizinin Kocaeli’deki setine gidiyorum...

Çağlar, pazar sabahı “Payitaht” dizisinin setine eşi, çocuğu ve torunuyla birlikte gitti. Akşam saatlerinde evine döndü. Gece 01.00 dolayında kolunda uyuşma, göğsünde ağrı hissetti. Eşiyle birlikte Koşuyolu’ndaki bir özel hastaneye gitti.

 Nöbetçi doktorlar Çağlar’ı muayene etti, EKG çekti, bir aksilik görünmediğine karar verdi:

- Gaz sıkışması olabilir. Size gaz sıkıntınızı çözecek bir ilaç yazalım. Bunu kullanın, rahatlarsınız.

 Eşinin kullandığı arabayla nöbetçi eczaneye yöneldiler, İbrahim Çağlar cebini yokladı, yanına para almamıştı. Eşi atıldı:

- Sen arabada otur. Ben ilacı alırım.

Eşi ilacı alıp döndüğünde Çağlar’ı başı önünde, kendinden geçmiş buldu. Hemen aynı hastaneye döndü. Kalp masajıyla müdahale sonrası Çağlar, aynı hastanenin Bağcılar’daki merkezine yönlendirildi. Orada anjiyo yapıldı, doktor Çağlar’ın eşi ve o ana kadar haberi olup hastaneye koşan arkadaşlarına durumu açıkladı:

- Anjiyo yaptık, bir damar tıkalıydı. Stent taktık. Hastayı iki gün burada müşahede altında tutacağız. Bir süre vücudun oksijensiz kalması sorun yaratmış olabilir. Müşahede sırasında vücudu soğutacağız.

 Hastanede bekleyenler arasında bulunan Adnan Ersoy Ulubaş ve arkadaşları saat 04.00 dolayında görev bölümü yaptı:

- Hepimiz beklemeyelim. Bazılarımız evlerine dönüp biraz dinlensin, sabah nöbeti devralır.

 Ulubaş, görev bölümü sonrası eve döndü. Çok geçmeden telefon geldi:

- İbrahim Çağlar ikinci kez kalp krizi geçirdi.

 Hastaneye gitmek üzere evden çıkmıştı ki acı haber ulaştı:

- İbrahim’i kaybettik...

 Çağlar’ın vefatını dün sabah İTO’daki Başkan Yardımcısı Murat Kalsın’ın mesajıyla öğrendim. Çağlar’ın son günü ve anlarını Adnan Ersoy Ulubaş’tan dinledim:

- Allah’ın işine karışılmaz ama İbrahim elimizden uçup gitti...

Mekanı cennet olsun..."

Yazının tamamını okumak için buraya tıklayınız


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler