İBB Meclisi'nde Battal İlgezdi protestosu

İBB Meclisi'nin dünkü oturumunda Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılması gündeme geldi. CHP'li üyeler, AKP Grup Başkanvekili Temel Başalan'ın konuşmasını masalara vurarak protesto etti.

Yayınlanma: 12.12.2017 - 07:55
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin Aralık ayı oturumu, CHP’li meclis üyelerinin protestosu ile başladı. CHP’liler, İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Temel Başalan’ın, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili konuşmasını masalara vurarak protesto etti.

 GÜLSEVER: BELEDİYELERİMİZDE PERSONELDEN ÇOK DENETMEN VAR

Gündem dışı söz alan İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılması hakkında konuştu.

İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasının sürpriz olmadığını söyleyen Gülsever, “Kendi belediye başkanlarının şimdilik bir bölümünü halleden yüksek irade şimdi ellerini muhalif belediye başkanlarına uzatmaya başladı. Bu bizim için sürpriz bir hamle değildir. Bunlar hukukun üstünlüğünün hakim olduğu ileri demokratik ülkelerde kabul edilir değildir” dedi.

CHP’li belediyelerin müfettişler tarafından incelendiğini belirten Gülsever, “Belediyelerimizde kendi personellerinden çok denetmenler görev yapıyor. Ataşehir Belediye Başkanı da bunlardan bir tanesidir. Her türlü inceleme yapıldı. Bir şey bulunamadı. Bundan sonuç alamayanlar, suç duyurusunda bulundu. Mahkeme suç unsuru bulamadığı için sonuç değişmedi” diye konuştu.

 İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasının hukuki değil siyasi bir karar olduğunu savunan Ertuğrul Gülsever, “Bu hukuki değil, siyasi bir karardır. İleri demokratik ülkede bu yollara başvurulmaz. Ortada kanıtlanmış suç yokken, söz konusu iddialar yargı kararı ile aklanmışken, nedir bu görevden uzaklaştırma? Bu halkın iradesine saldırıdır. Allah’ın adaletine inananlar böyle yollara başvurmazlar. Bu bir suç arama meselesi değildir” ifadelerini kullandı.

 BAŞALAN: BİZİM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ DA GÖREVDEN ALINDI

 AKP Grup Başkanvekili Temel Başalan, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yle ilgili iddiaları hatırlatarak, “Alınan karar, kesinlikle siyasi bir karar değildir. Hukuki bir karardır. Türkiye bir hukuk devletidir. 2017 yılı içerisinde AK Parti’li Adana Ceyhan, Ankara Ayaş, Kayseri Sarıoğlan belediye başkanlarımız yolsuzluk sebebiyle uzaklaştırılmış. Buz Rezidans’ta Kemal Kılıçdaroğlu’nun kızının ve damadının dairesinin olmasından dolayı rahatsız oluyorlar” diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler