Küçükkaya, Simavi ödülünü aldı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 2017 Sedat Simavi Ödülleri, dün gece sahiplerini buldu. Haber Koordinatörümüz Aykut Küçükkaya “İSPARK’ta Fiş Vurgunu” başlıklı haber serisiyle layık görüldüğü Gazetecilik Ödülü’nü TGC Başkanı Turgay Olcayto’nun elinden aldı.

Yayınlanma: 12.12.2017 - 21:30
Abone Ol google-news

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 2017 Sedat Simavi Ödülleri’ne değer görülen gazeteci, sanatçı, edebiyatçi, sporcu ve bilim insanları ödüllerini törenle aldı. “Gazetecilik” ödülüne layık görülen gazetemiz Haber Koordinatörü Aykut Küçükkaya ödülünü TGC Başkanı Turgay Olcayto’nun elinden aldı.

TGC’nin kurucu başkanı Sedat Simavi adına 41 yıldan bu yana gazetecilik, radyo, televizyon, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri, karikatür ve spor alanları olmak üzere 9 dalda verilen “Sedat Simavi Ödülleri” önceki gece Taksim The Marmara Oteli’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. TGC Başkanı Olcayto açılış konuşmasında, “Sedat Simavi, yaşarken sanki bugünleri görmüş gibi söylemiş, gazetecilere seslenmiş ‘gazetecisin kalemini gerekirse kır, ama sakın satma’ dedi” anımsatmasında bulundu. Olcayto şöyle devam etti: “Cezaevinde 140 gazeteci var. Bu arkadaşlarımızı cemiyet olarak ziyaret etmeye çalışıyoruz. Ahmet Şık’ı da, Ali Bulaç’ı da ziyaret ettik. Türkiye basın özgürlüğünden, halkın haber alma ve doğruyu öğrenme hakkından yoksun bırakılmamalı. Bu utançtan kurtulunmalı. Umudumuzu yitirmiyoruz, mücadeleyi de bırakmıyoruz. Sedat Simavi bize ‘dik durun’ demişti biz de dik durmaya çalışıyoruz.”

Törende ilk ödül “Gazetecilik” dalında verildi. Haber Koordinatörümüz Küçükkaya, 29 Haziran-14 Ağustos 2017 tarihleri arasında yayımlanan “İSPARK’ta Fiş Vurgunu” başlıklı seri haberleri nedeniyle layık görüldüğü Gazetecilik Ödülü’nü Olcayto’nun elinden aldı. Törende Seçici Kurul’un ödül gerekçesi, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmekte olan bir dizi projeyi ve açılan ihaleleri bir bütün olarak ve sistemli bir şekilde mercek altına alması, ısrarlı bir gazetecilik çabasıyla araştırması ve bu faaliyetlerdeki usulsüzlükleri çarpıcı ve ikna edici şekilde ortaya koyması dolayısıyla ödüle değer buldu” sözleriyle açıklandı. Olcayto’nun alnından öperek ödülünü verdiği Küçükkaya, “Simavi’nin söylediği gibi kalemimizi satmadan, gerekirse kırarak mesleğimizi yapmaya çalışıyoruz. Cezaevindeki meslektaşlarımızın yeni yılı aileleriyle birlikte karşılamalarını diliyorum. Ağustos ayında eşim büyük bir acı yaşadı. Annesini kaybetti, ben de kayınvalidemi... Bana bu dünyada en güzel seslenen iki insandan birisiydi. Işıklar içinde uyusun, ödülümü Döndü Şakacı’ya adıyorum” diye konuştu.

Törende Televizyon Haber ödülü FOX TV’ye, TV Belgesel ödülü Neşe Sarısoy Karatay’a, Karikatür ödülü Yeniçağ’dan Emre Ulaş’a, Edebiyat Ödülü Cevat Çapan’a, Sosyal Bilimler Ödülü Kadınsız Kentler isimli esere, Fen Bilimleri ödülü Doç. Dr. Haldun Sevinçli’ye, Sağlık Bilimleri ödülü Prof. Dr. Vasıf Hasırcı’ya, Spor ödülü Ramil Guliyev’e verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler