Reina katliamı zanlısı duruşmada kendini bile teşhis edemedi!

Reina katili Masharipov'a Konya'da ev tuttuğu iddia edilen ve IŞİD üyesi olduğu belirtilen tutuklu Ömer Asım, kendini teşhis eden sanıklara rağmen kimseyi tanımadığını söyledi. Kendine gösterilen fotoğrafında kendini dahi tanımayan Asım, yöneltilen soruların çoğuna, “Bilmiyorum”, “Ben değilim” ve “Tanımıyorum” yanıtlarını vererek, Masharipov gibi sustu.

Yayınlanma: 13.12.2017 - 13:55
Abone Ol google-news
<video:661220>

Yeni yıl gecesi Reina isimli gece kulübünde IŞİD'in üstlendiği 39 kişinin ölmesine, 79 kişinin de yaralanmasına neden olan katliamı gerçekleştiren Özbek Abdulkadir Masharipov'un aralarında bulunduğu 51'i tutuklu 57 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Silivri Cezaevi'nin karşısında bulunan duruşma salonunda İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmaya Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs, IŞİD üyeliği, 39 kişiyi öldürme ve 79 kişiye de öldürmeye teşebbüs suçlamaları ile yargılanan tutuklular katıldı. Duruşmada Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu'nun müdahillik talebi kabul edildi.

Telefonu makatında bulunan Reina katliamı sanığı savunma yaptı

IŞİD kadısı olmakla suçlanan Reina zanlısı saldırıdan dört gün önce gözaltına alınmış

Reina katliamcısı susma hakkını kullandı, avukatı mahkeme başkanıyla tartıştı

 Beş tane ev kiralamış

 Duruşmanın üçüncü gününde ilk olarak Konya'da Masharipov'a ev kiraladığı iddiasıyla tutuklu Mehmet Ekenler savunma yaptı. Ekenler, Masharipov'a evi kendinin kiralamadığını, başka bir emlakçının kiraladığını söyledi. Ekenler, dün ifade veren ve Ahrar uş-Şam'a bağlı Abdulhamid Han Tugayı'na giden sanık Abdulhamid Abdulaziz'in evinde kalan ve kaldığı eve “hücre evi” diyen Ömer Asım ve yanında gelen bir Doğu Türkistanlı bir kişiye Temmuz veya Ağustos 2016'da beş tane ev kiraladığını söyledi. Asım'ın işini sorduğunda kendisine 10 sene yatacak parası olduğunu söylediğini aktaran Ekenler, Asım'a ruhsatsız silah satmakla da suçlanıyor. Asım'ın kendindeki silahı gördükten sonra satın almak istediğini söylediğini belirten Ekenler, Asım'ın bu silahı İstanbul'a göndermek istediğini söyledi.

 “Türkçe anlıyor ama konuşmuyor”

 Ekenler'in ardından Ömer Asım savunmasını yapması için kürsüye çağrıldı. Asım'ın savunmasına başlamadan önce sessizce belli belirsiz şeyler mırıldandığı duyuldu. Asım'a savunması sırasında Kazakça çeviri yapıldı. 2016 yılının sonbaharında kaçak yollarla Türkiye'ye geldiğini ve İstanbul'da çalıştığı yerlerde kaldığını söyleyen Asım, Masharipov'u tanımadığını iddia etti. İstanbul'dan başka bir yere gitmediğini iddia eden Asım, sanıkların arasında yalnızca Abdulhamid Abdulaziz'i tanıdığını söyledi. Asım kendisine beş tane ev kiralayan Mehmet Ekenler'i de tanımadığını iddia etti. Bu sırada Ekenler'in avukatı müvekkili ile Ömer Asım'ın birlikte çekildikleri fotoğrafı delil olarak sundu. Fotoğraf, salonda bulunan diğer kişilere de kamera aracılığıyla gösterildi. Ancak Asım, fotoğraftakinin kendisi olmadığını ileri sürdü. Bu sırada Ekenler, Asım'ın Türkçe'yi iyi derecede anladığını ve yazabildiğini savundu.

 “Telefonu sokakta buldum”

 Üye hakim Asım'a üzerinde bulunan cep telefonunun kendine ait olup olmadığını sordu. Asım da telefonun kendine ait olmadığını, bunun tutuklandıkları gün sokakta bulduğu bir telefon olduğunu iddia etti. Bu iddia ile ilgili daha önce dinlenen emlakçı Ekenler, iPhone marka bu telefonu Asım'a kendinin sattığını söylemişti. Üye hakim de söz konusu telefonun rehberinde “Mehmet Emlakçı” şeklinde Ekenler'in telefon numarasının kayıtlı olduğunu ve bu telefon ile Ekenler arasında görüşme kaydı olduğunu anımsattı. Asım, iddianamede, Masharipov'a Konya'da ev kiralamakla suçlanıyor. İddialar arasında apartman görevlisinin Asım'ı Masharipov ile birlikte gördüğü savı da yer alıyor. Asım ve Abdulaziz, 15 Aralık 2016'da İstanbul Esenler Otogarı'nda Konya'dan gelen bir paketi teslim almaya gittiklerinde yakalanmışlardı.

 Asım'ın sorgusunun ardından avukatı soru sormayacağını iletti. Mahkeme başkanı Abdurrahman Orkun Dağ da sanıkların yalan söyleme, mahkemeyi yanıltma ve susma hakkı olduğunu belirterek, “Ancak Ömer Asım bunu bir adım ileriye taşıdı. Kendini tanımadı” yorumunda bulundu. Duruşma öğlen arasının ardından sanık savunmaları ile devam edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler