Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı... Hastaneden İbrahim Çağlar açıklaması

Kalp krizi sonucu 57 yaşında hayata gözlerini yuman İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar'ın ölümünde ihmal olduğu iddiasına ilişkin hastaneden açıklama geldi. Sağlık Bakanlığı da Çağlar'ın ömünde ihmal olduğuna ilişkin iddialarla ilgili soruşturma başlattı.

Yayınlanma: 13.12.2017 - 14:34
Abone Ol google-news

Hürriyet gazetesi yazarı Vahap Munyar dünkü yazısında, İstanbul Ticaret Odası Yöneti Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar'ın ölümüyle ilgili hastanenin ihmali olduğunu yazdı.

Munyar'ın iddiasına göre, Çağlar o gece kalp şikayeti ile Koşuyolu'nda bir hastaneye gitti. Yapılan kontrollerin ardından gazın var denilerek eve gönderildi.

İTO Başkanı Çağlar'ın ölümündeki skandal: Kalp şikayeti ile gitti, gazın var denilerek gönderildi                 

"GÖĞÜS ŞİKAYETİYLE GELSE ZORLA TUTARDIK"

Munyar'ın iddiasına ilişkin açıklama yapan hastanenin medikal direktörü Prof. Gazi Yigitbaşı, "Çağlar gece saat 01.00'da hasteneye ulaşıyor. Doktorlarımıza aktardığı şikayet; şişkinlik, gaz, geğirme, karın ağrısı" şeklinde. Şİkayetler arasında kol ve göğüs yok. Arkadaşlarımız kalp riskini dikkate alıp EKF çekiyor, temiz çıkıyor. Bebeklerde de kullanılan bir ilaç veriliyor. İlaç, hastanın şikayetini gideriyor. Arkadaşlarımız başka tetkikler planlarken hasta, "Ben iyiyim, eve gitmek istiyorum" diyor. Hasta başlangıçta kol ve göğüs şikayetiyle gelse, kendisi "zorla" hastanede tutulurdu" ifadelerini kullandı.

Yiğitbaşı şöyle devam etti:

Hastamız uyanıyor, normale dönüyor ancak maalesef ilerleyen saatlerde çok daha ağır ikinci bir atakla karşı karşıya kaldık. O sırada hastamız yoğun bakımdraydı. Kalpte ritim kayboldu. Hastayı cihaza bağladık. Kalbi devre dışı bırakıp, yaşatmayı denedik. Ancak, geri döndüremedik.

SAĞLIK BAKANLIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Sağlık Bakanlığı da Çağlar'ın ömünde ihmal olduğuna ilişkin iddialarla ilgili soruşturma başlattı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler