Demirtaş'ın koğuş arkadaşı Zeydan'a tahliye çıkmadı

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan’ın, hakkında verilen 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasının istinaf mahkemesince bozulmasının ardından yeniden görülen davada mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Savcı, Zeydan hakkında, silahlı terör örgütü üyeliği ve propaganda iddiasıyla 20 yıla kadar hapis istedi.

Yayınlanma: 13.12.2017 - 17:29
Abone Ol google-news



Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu olan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan’ın ile avukatları hazır bulundu. Duruşma, mahkeme başkanının İstinaf Mahkemesinin bozma kararını ve davanın iddianamesini okuması ile başladı. Daha sonra tekrar savunması alınan Zeydan, katıldığı 7 ayrı basın açıklaması ve yürüyüş nedeniyle kendisine yöneltilen suçlamalara cevap verdi.

Avukatların savunmalarının ardından iddia makamı, esas hakkındaki mütalaasını okudu. Savcı, Zaydan hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak suçlamalarıyla 6 yıldan 20 yıla kadar hapis isteyerek, tutukluluk halinin devamını istedi. Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme, adli kontrolün yetersiz kalacağı nedeni ile Zeydan’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, karar davasını Ocak ayına erteledi.

Daha önce Zeydan hakkında toplam 8 yıl 1 ay 15 hapis cezası verilmiş, avukatların yaptığı temyiz talebini değerlendirilmesinin ardından Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, sanığın savunma hakkı kısıtlandığı gerekçesiyle yerel mahkemenin verdiği kararı bozmuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler