Zehir gibi reçete

Rize’de yemekten zehirlenen öğrencilerin sayısı 473’e çıktı. Öğrencilere yazılan bir ilacı SGK karşılamadı, aileler 35 TL ödedi.

Yayınlanma: 13.12.2017 - 21:21
Abone Ol google-news

Rize’deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde (RTEÜ) 473 öğrenci yemekten zehirlendi. Öğle ve akşam yemeğinden öğrencilere ezogelin çorbası, yoğurtlu karışık köfte ızgara, soslu makarna ve fındıklı baklavadan oluşan mönü verildi. İhaleyi 6.88 TL’ye alan ACB firmasının yemek işini taşeron Astuğ firmasına verdiği belirlenirken taşeron firmasının sorumlu müdürü R.D. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Üniversite firmadan yemek alımını durdurdu. Zehirlenen öğrencilere yazılan ilaçlardan biri SGK tarafından karşılanmadığı için öğrenciler eczanelerde 35 lira ödemek zorunda kaldı. Eczacılar, reçetede muayene ücreti ile birlikte, ilaç katkı payının da yer aldığını, reçetedeki bir ilacın 26 TL olduğunu ve SGK tarafından karşılanmadığını belirterek zehirlenen öğrencilerin 35 lira ödemeye yapmak zorunda kaldığını söyledi. Bazı aileler ve öğrenciler bu duruma tepki gösterdi.

40 km’den geliyor

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, “Çocuklarla ve doktorlarla görüştük, hastanedeki tabloda bir problem yok. Öğrencilerimizin ailelerine bu haberi söyleyebiliriz, endişelenmesinler. Sorumlular hakkında gereken yapılacaktır” diye konuştu. CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, “Kimse halkın ve öğrencilerin sağlığıyla oynayamaz. Olayın sorumluları bulunup gereği yapılsın. Öğrencilerimize, ailelerine ve Rize’mize geçmiş olsun” dedi. MHP Rize İl Başkanı Serkan Birben de “Düşük fiyat vererek alınan ihaleler sonucunda birçok zehirlenme vakasının yaşanması akıllara iki soru getirmektedir. Maliyetler hangi yöntemlerle düşürülmektedir? Yeterli denetleme yapılmakta mıdır” dedi. Firmanın yemekleri 40 kilometre mesafadeki Ardeşen ilçesinde RTEÜ Meslek Yüksek Okulu’nun yemekhanesinde yaptığı, kent merkezindeki üniversite yerleşkesine taşındığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler