'Kızlara ayak yıkatma rezaleti' Meclis'e taşındı

Yarkadaş: "Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki kurumlar, gerici uygulamaların laboratuarına dönüştü."

Yayınlanma: 14.12.2017 - 14:03
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Okullardaki uygulamalar, Türkiye'nin geleceğini karartıyor" dedi.

İstanbul Kartal Özel Çınar Anaokulu'nda çekilen fotoğraflar tartışma yarattı. Evrensel Gazetesi'nde Eylem Nazlıer imzasıyla yayınlanan habere göre, okulun hazırladığı tiyatro oyununda, kız öğrencilere, erkek öğrencilerin ayakları yıkatılıyor.

Okulun internet sayfasına konulan fotoğraflara göre, 3-6 yaş arası çocukların oynadığı tiyatro gösterisinde yöresel kıyafetler giyen kız çocuklarına türban takıldığı da görülüyor. Erkek çocuklar kurulan sofranın başköşesine oturtulurken kız çocukları ise yemek yapıyor.

"ÇOCUK OYUN İLE GERÇEĞİ AYIRAMAZ''

"Bu yaştaki çocuklar gerçek ile oyun arasındaki farkı ayırmakta zorlanır. Okul yönetimi, öğrencilere kötü bir rol model sunuyor" diyen CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, skandali TBMM gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Yarkadaş, "Bu tür saçmalıklara neden izin veriyor ve teşvik ediyorsunuz?" diye sordu.

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP'li Yarkadaş, "Oyun adı altında, özellikle kız öğrencilere gerici bir yaşam biçimi dayatılıyor. Henüz o yaştaki çocuklar, gerçek ile olun arasındaki farkı ayırt edemez. Oyunda gördüğünü gerçek sanar ve erkeğin ayağını yıkaması gerektiğini düşünmeye başlar" dedi.

Okulların, AKP'nin gerici politikalarının birer laboratuarına dönüştürüldüğünü belirten Yarkadaş, "Türkiye'nin geleceğini karartacak uygulamalar okullarda sinsice hayata geçiriliyor. AKP erkekliği kışkırtan, kadınlığı ise bastıran uygulamalara imza atıyor. Yeter çekin elinizi çocuklardan ve ülkenin geleceğinden" diye konuştu. ?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler