Çalıştığı evin camını silerken düşüp ölen Rukiye Şimşek davasında karar açıklandı

İstanbul Bostancı’da dört yıl önce çalıştığı evin camını silerken dördüncü kattan düşerek hayatını kaybeden ev emekçisi Rukiye Şimşek’in ölümünde işveren asli kusurlu bulundu. Ev sahibi Merve Gürler, olası kastla ölüme sebebiyet vermekten suçlu bulunarak, 15 bin TL adli para cezası ödemekle cezalandırıldı.

Yayınlanma: 14.12.2017 - 14:11
Abone Ol google-news

İstanbul Anadolu Adliyesi 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüle davada karar açıklandı. Duruşmaya, Şimşek Ailesi'nin avukatı Sevgi Evren ve İMECE Ev İşçileri Sendikası katıldı. Mahkeme davayla ilgili olarak hükmünü açıkladı. 6 yıla kadar hapsi istenen Merve Gürler'in 15 bin TL önedesine karar verildi. Duruşma sonunda avukat Sevgi Evren açıklama yaptı. Eren, "Bu karar hukuk tarihine de kara leke olarak geçmiş oldu. Kararı kabul etmiyeceğiz. Temyiz edeceğiz" dedi.


Dosyaya giren rapor şöyle:
Bilirkişi incelemesi sonucunda hazırlarar raporda sanık Merve Gürler’in asli kusurlu olduğu belirtildi. Raporda; şu ifadelere yer verildi: “Temizlik işinin sahibi Merve Gürler dış cephede yapılan cam temizliği işini yasaklamalı, bu işin yapılmasını zorunlu görmesi durumunda ise müteveffanın kendisini bağlayacağı sağlam bir yer ile bir emniyet kemeri veya hiç olmazsa uygun bir bağlama ipi temin etmeliydi. Nitekim olayın meydana gelişinde de açığa çıktığı üzere Merve Gürler ne dış cephe cam silme işini yasaklamış, ne de bu yönde bir önlem almıştır. (6098 sayılı Borçlar Kanunu madde 417) Bu haliyle, olayın meydana gelmesinde Merve Gürler’in kusuru bulunmaktadır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon