Roboskili ailelerden TBMM başkanlığına tepki

Roboski’de 28 Aralık 2011’de 19’u çocuk 34 kişinin bombalanarak öldürülmesinin üzerinden 311 hafta geçti. Ailelerin adalet arayışı 2177 günü geride bıraktı. . Aileler her hafta olduğu gibi bu hafta da kaybettikleri yakınlarının mezarları başında basın açıklaması yaptı.

Yayınlanma: 14.12.2017 - 16:17
Abone Ol google-news
Roboski’de 28 Aralık 2011’de 19’u çocuk 34 kişinin bombalanarak öldürülmesinin üzerinden 311 hafta geçti. Ailelerin adalet arayışı  2177 günü geride bıraktı. . Aileler her hafta olduğu gibi bu hafta da kaybettikleri yakınlarının mezarları başında  basın açıklaması yaptı.
 
34 hayat öldürülmesi katliam değil de nedir? 
Aileler adına açıklamayı okuyan Veli Encü, “19’u çocuk 34 yakınımızın can verdiği Roboski katliamının 6.yıldönümü yaklaşırken, ülkeyi yönetenler sorumluları ortaya çıkarıp yargılamak yerine yaşadığımız katliamları ve acıları hafızalarda sürekli diri tutmak için her defasında başka bir hakaretle, başka bir haksızlık ile yaklaşıyor bize. Acımızı, kederimizi, mazlumluğumuzu her defasında başka bir vesile ile yaşatıyor bize. Roboski Katliamının tüm boyutlarıyla araştırılması talebiyle HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez ve 21 arkadaşının Meclis’e verdiği araştırma önergesi içerisinde geçen ‘katliam’ kelimesi ‘kaba’ ve ‘yaralayıcı’ olarak değerlendirilerek iade edildi.  Nazik devletimizin nazik yöneticilerine buradan sormak istiyoruz. Çoğunluğu çocuk 19’u 18 yaş altı toplamda 34 insan savaş uçaklarının yağdırdığı bombalar ile bedenleri paramparça edilmiş, hayatını kaybeden yakınlarımızın cansız bedenleri katır sırtında taşınmış, yaşadığımız bu tarifsiz acıyı, bu felaketi, bu tabloyu nasıl ifade etmemizi istersiniz? Ya da kısacası 34 insan, 34 can, 34 hayat öldürülmesi katliam değil de nedir ?” diye konuştu.
 
6. yıl anma törenleri için çağrı 
“Roboski'de yaşanan insanlık suçunun sorumlularını yargılayıp 6 yıldır geciken adaleti sağlamak yerine ve en önemlisi Roboski’de yaşanan katliamla yüzleşmek yerine Roboski için kullanılan ifadeleri engellemek mi çözüm ? ” diye  soran Encü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Meclisin görevi Roboski’de yaşanan katliamın faillerinin yargılanması için aracı olmaktır. Roboski’ye katliam demeyi engellemek değildir. Meclise sunulan araştırma önergesi içerisinde geçen katliam ifadesi kaba ve yaralayıcı oluyor fakat 34 insanın ölümü suç olmuyor, yaralayıcı olmuyor. Roboski katliamını unutturma ve normalleştirme çabasını sürdüren devletin yetkilileri artık bu tutumdan vazgeçmelidir. Roboski’de yaşanan katliamı kabul etmek zorundasınız. Roboski aileleri olarak sadece ve sadece adalet talep ediyoruz.Yazarları, gazetecileri,aydınları bu ülkenin önde gelen kişileri ve sivil toplum örgütlerini Roboski katliamını unutturmama çabamıza, 6. yıl dönümü adalet buluşmamıza bizlerle beraber olmaya çağırıyoruz

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler