Tabletteki otizme ödül

Bu yıl ilki düzenlenen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü’nü, dokundukları hayatları iyileştiren gençler kazandı.

Yayınlanma: 14.12.2017 - 19:04
Abone Ol google-news

Geçen yıl 23 Mayıs’ta hayatını kaybeden Kale Grubu’nun kurucusu İbrahim Bodur adına bu yıl ilki düzenlenen Sosyal Girişimcilik Ödülü, sahiplerini buldu. Birincilik ödülü otizmli çocukların yoğun ve kaliteli bir eğitim almaları için çocuklara gereken ve eksik kalan eğitimin tablet bilgisayarlar aracılığıyla evde verilmesini amaçlayan Otsimo projesine verildi.

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “Babamın dediği gibi, hayatın esas gayesi insanın huzur ve mutluluğudur. Sanayileşme de, iktisadi kalkınma da bireyin ve toplumun mutluluğuna hizmet etmelidir” dedi.

Sosyal girişimcileri, hem Türkiye hem de dünya için geleceğin habercileri olarak gördüklerini belirten Bodur Okyay, “Sosyal girişimcileri, kendi alanlarında çığır açacak değişim öncüleri olarak değerlendiriyoruz. Onlar bizim kanatlarımız. Köklerimize ve bizi biz yapan değerlerimize sıkı sıkıya tutunduğumuz kadar, kanatlarımızı açıp uçmayı da önemsiyoruz. Vicdanlı, sorumlu, duyarlı, teknolojiyi iyilik için kullanan, insanı ve sosyal faydayı merkeze koyan girişimcileri destekliyoruz. 60 yıl önce Çan’da sanayinin tohumlarını atarak, Anadolu’da kalkınmanın önünü açan İbrahim Bodur’un vizyonu doğrultusunda geleceğin İbrahim Bodur’ları yetişsin diye bugünden tohum ekiyoruz. Dünya daha iyi bir yer ve gelecek sürdürülebilir olacaksa, bu sosyal girişimcilerin kararlılığı, azmi ve çabası ile olacak” ifadesini kullandı.

OTSİMO, KODA ve YUVARLA

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü birincisi Otsimo, 13 binden fazla kayıtlı otizmli çocuğa; binden fazla materyal, 5 kategoride 50’den fazla oyun ve aileler için yüzden fazla makaleye erişim imkânı sunuyor. Yarışmanın ikincisi ise çoğu zaman yoksunluklarıyla gündeme gelen köy okullarında nitelikli eğitim için büyük fırsatlar sunabileceği inancıyla ortaya çıkan Köy Okulları Değişim Ağı oldu. Yarışmanın üçüncü projesi ‘Yuvarla’ da, bireylerin kredi ve banka kartlarıyla yaptıkları harcamaların küsuratlarını tama yuvarlayarak aradaki kuruşların doğrudan seçilen sivil toplum kuruşlarına bağışlanmasını sağlıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler