Eşinden defalarca şiddet gören kadın isyan etti: Ölmemi mi bekliyorlar?

Sevgül C., eski eşi Maşallah Özkan’ın keserli, silahlı, bıçaklı saldırısına uğradı, saldırgan her seferinde serbest kaldı. Tutuksuz yargılanan Özkan, mahkemenin koruma tedbirini ihlal ediyor. Sevgül C., sesinin duyulmasını istiyor: “Beni öldürünce mi tutuklanacak?”

Yayınlanma: 14.12.2017 - 21:47
Abone Ol google-news

Sevgül C, imam nikâhlı eski eşi Maşallah Özkan’ın 13 yıl boyunca defalarca keserli, silahlı, bıçaklı saldırısına uğradı. Şikâyetçi oldu. Özkan hakkında ‘‘kasten yaralama”, “silahla tehdit” ve “ruhsatsız ateşli silah ile mermilerini bulundurmak” suçlarından dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Özkan, mahkemenin koruma tedbirini defalarca ihlal etti. Son olarak 11 Kasım günü Sevgül C’yi takip etti. Sokak ortasında kafasına silah dayayıp, saçlarından tutup yerlerde sürükledi. Vücudunda çok sayıda yara ve darp izi olan Sevgül C, bir kez daha şikâyetçi oldu. Emniyette ifade veren Özkan yine serbest bırakıldı. Sevgül C, çığlığının artık duyulmasını istiyor. “Beni öldürünce mi tutuklanacak? Korkuyorum. Allah rızası için sesimi duyun” diyor.

Sevgül, Maşallah Özkan ile görücü usulü tanışıp evlendi. Özkan, resmi nikah yapacağını söyleyerek Sevgül’ü yıllarca oyaladı. İlk şiddet nişanlılık sürecinde başladı. Sevgül, O günleri şöyle anlatıyor: “Nişanı atacaktım. Aileme yalvardı, yakardı. ‘Bir daha olmayacak’ dedi. Evlendik ama evliliğim boyunca dayak hayatımızdan hiç eksik olmadı. Bir gün beni ormana götürüp, bıçakladı. Bir türlü bu adamdan kurtulamadım. Bir insanın başka bir insana nasıl bu kadar zulüm edebileceğini aklım almıyor. Ayrılmayı çok istedim. Yakınlarım, ‘Ayrılık olmaz’, ‘Ayrılırsan rezil oluruz’ diyordu. Annem babam da hayatta değildi. Sığınacak bir yerim yoktu. O adam beni sürekli abilerimi öldürmekle tehdit ediyordu. Çok korkuyordum... Şiddet her geçen gün yoğunlaştı.”

‘Kızının saçını yoldu’

İki kız çocuğu annesi Sevgül, çocuklarının da şiddete maruz kaldığını söylüyor. “Çocuklarımı evde duvardan duvara çarpıyordu. Sokak ortasında dövüyordu. Ağızları, burunları morluk ve yara içerisinde çocuklarım okula gidiyorlardı. 11 yaşındaki kızım ruj sürmüştü. Silmesine rağmen hafif bir pembelik kaldığı için kızımın saçını yoldu. Bir baktım ki kızımın saçının derisi gözüküyor. Şimdi iki çocuğum da Sosyal Hizmetler Kurumu’nda psikolojik destek alıyor. Çocuklarım yaşadıklarımza şahit ama bu ülke adalet denilen bir şey yok. Sesimiz duyulmuyor” diyor.

Ben nasıl dayandım

Maşallah Özkan hakkında aile mahkemesi, Sevgül’e ve çocuklarına yaklaşmaması için altı ayda bir tedbir kararı veriyor. Ancak, Özkan mahkeme kararına uymuyor. Sevgül, Özkan’ı evin civarında veya sokakta görür görmez polisi arasa da 155 sürekli meşgul çalıyor. “Polisler gelene kadar ben kanlar içinde yerde kalmış oluyorum” diyen Sevgül, şöyle devam ediyor: “Bu durumu emniyete ilettim. ‘Senin arkandan polis mi gezdireceğiz?’ diyorlar. Ne yapacağımı bilemiyorum. Çocuklarıma bakmam için çalışmam gerekiyor. O adam işyerimi basıyor. İşvereni tehdit ediyor. Benim kimsesiz olduğumu biliyor ve bana her şeyi yapabileceğini düşünüyor. Düşünüyorum da demir şişlerle, keserle, bıçakla dövüldüm. Ben nasıl dayandım?

Eşinden defalarca şiddet gören Sevgül C. imam nikâhlı eşinin tutuklanmasını istiyor.

3 GÜN CEZA UYGULANMADI

Sevgül’ün avukatı Ekin Baltaş ise müvekkilinin sürekli şiddet gördüğünü belirterek, Maşallah Özkan tarafından başına silah dayanmasına ve tehdit edilmesine karşın olayın basit yaralama olarak değerlendirildiğini belirtti. Bu olaydan sonra Sevgül’ün evini ayırdığını ve koruma kararı çıkarttıklarını aktaran Baltaş, “Sanık koruma kararını ısrarla ihlal etti. Buna rağmen sanığa 3 günlük hapsi dışında bir yaptırım alamadık. O cezada infaz edilmedi. Sanık çocuklara saldırdı buna ilişkin tutuklama talep ettik. Tutuklamak bir yana hakim 11-12 yaşında iki çocuğun pedagog eşliğinde dinlenmesi talebimizi bile reddetti” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler