'Kızlar Atakta'yla daha cesur oldular

Alternatif Yaşam Derneği’nin ‘’Kızlar Atakta’’ projesi kapsamında devlet koruması altındaki 287 genç kız, Antalya’daki kampa katıldı. Kimi öfkesini yenmeyi öğrendi, kimi tüple dalış yaptı. 18 farklı ilden gelen kızlar kamptan daha özgüvenli ve cesur olarak ayrıldı.

Yayınlanma: 14.12.2017 - 23:00
Abone Ol google-news

Kimisi öfkesini yenmeyi öğrendi, kimisi ilk kez tüple dalış yaptı. Bisiklete binmeyi, yelken yapmayı, tüplü dalmayı öğrenen kızlar, korkularını yendi, hayallerini gerçekleştirdi.

Alternatif Yaşam Derneği’nin “Kızlar Atakta’’ projesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında devlet koruması altında çeşitli merkezlere yerleştirilmiş kızlar da vardı, koruyucu ailelerin yanına verilenler de.

Sosyal olarak hayata dezavantajlı başlayan, 18 farklı ilden gelen 287 genç kız, 35 farklı gönüllü eğitmen eşliğinde, 11 spor, 4 doğa ve sanat, 4 kişisel gelişim etkinliğinden yararlandı.

Kızlar, bir haftalık kamp boyunca yüzdüler, tüplü dalış yaptılar, tekneden atladılar, yelken deneyimi kazandılar, bota bindiler, ay ışığında Likya yolunda gece yürüyüşü yaptılar, çadırda matın üstünde uyudular, köy yollarında bisiklete bindiler. Dans eğitmenleri eşliğinde dans eden kızlar, perküsyon aletleriyle ritim yapmayı da öğrendiler.

12-18 yas¸ arasında fırsat eşitsizliği yaşayan ve risk altında olan sosyal dezavantajlı genç kızları güçlendirme projesi olan “Kızlar Atakta’’, katılımcıların, açık hava deneyimi, doğa sporları, fiziksel ve temel gençlik gelişimi etkinlikleri aracılığıyla, gücünü ve potansiyelini keşfetmesini sağlayarak, ergenlik sonrası dönemde de yüksek motivasyonlu, kendine güvenen, cesaretli ve girişimci genç kızlar olarak toplumda yer almalarını hedefliyor.

Yeniliğe daha açıklar

Projenin sosyal etki raporundaki verilere göre, katılımcıların kalıplaşmış toplumsal cinsiyet rolü algılarında olumlu yönde değişim görüldü, yaşam doyumlarında ve öz saygılarında artış meydana geldi.

Rapora göre, gönüllülerin yüzde 93’ü kampın katılımcıların özgüveninde artışa sebep olduğunu, yüzde 95’i kamp süresince katılımcıların yeniliğe daha açık hale geldiğini gözlemlediğini söylemiş.

Gönüllüler en çok keşif dalışı, yüzme ve doğa yürüyüşü etkinliklerinin özgüven artışına neden olduğunu düşünüyor.

Kızlardan ...

“Buradan yanımda götürdüğüm en büyük şey yapamam dediğim şeyleri cesaretimi toplayıp yapmam.’’

“Önceden özgüvenim yoktu ama burada 1 hafta kalmama rağmen artık kendime karşı özgüvenim var.’’

“Burada hiç yapmadığım şeyleri o kadar kolay yaptım ki. Her şey bana çok zor geliyordu, çok korkuyordum ama artık hiç korkmuyorum.’’

“Kızlar Atakta bana sinirlerimi kontrol etmemi öğretti.’’

“Burada korkularımı yenmeyi öğrendim. Denizden korkuyordum ama ablalar korkularımı yenmemi öğrettiler.’’

“Öfkelerimizi nefes egzersizleriyle kontrol etmeyi öğrendik. ‘’

“Kendine daha çok saygı duyan ve daha güçlü, hayata daha sıkı tutunan bir kişi olarak gidiyorum.’’ “İlk defa çadırda yattım, çok mutluyum. Çok iyi uyudum. ‘’

“Tanımadığım birine gülümseyebilmeyi ve selam vermeyi öğrendim.’’

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler