Ataşehir CHP’de kaldı

İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırılan Battal İlgezdi’nin yerine CHP’li İlhami Yılmaz vekâleten başkan seçildi.

Yayınlanma: 16.12.2017 - 15:00
Abone Ol google-news

<video:887501>

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden geçici olarak uzaklaştırılan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yerine vekâleten CHP’nin adayı İlhami Yılmaz seçildi. Meclis toplantısı için Ataşehir Belediyesi Meclis Salonu önünde öğlen saatlerinden itibaren büyük bir kalabalık oluştu. Toplantının başında AKP’liler seçime geçilmeden önce adayların konuşma yapmalarını önerdi. AKP’nin önerisi oy çokluğuyla reddedildi. İlk iki turda da adayların oyların üçte ikisini alması gerekiyordu. Ancak ilk turda çoğunluk sağlanamadığı için üçünü tur oylamaya geçildi. CHP’nin adayı İlhami Yılmaz 22, AKP’nin adayı Mustafa Cevat Arzık ise 15 oy aldı. Salon dışındaki kalabalık meclis toplantısı sırasında sürekli olarak “Hak, hukuk, adalet” diye slogan attı. Seçim sonrası AKP’nin adayı Cevat Arzık, rakibini tebrik ederken “Seçimler öncesinde adaylar söz alıp kendini ifade etseydi daha şık olurdu. Ataşehir çok zor günler yaşıyor. Ataşehir Başkan Vekili’ni bu tutumundan ötürü kınıyorum. Seçilen adayımızın yanında olacağız. Destek vereceğiz. Valilik ve bakanlık tarafından açıklanan yolsuzluk dosyalarının da Ataşehir halkı adına takipçisi olacağız” dedi. CHP Meclisi Başkan vekili Sadi Özata, kendisini kınayan AKP’li adaya “Kınama sözünü size iade ediyorum” dedi. Seçimi kazanan İlhami Yılmaz da “Keşke karşınıza böyle çıkmasaydım. Başkanımız yasa gereği belli bir süre görevinin başında olmayacak. Demokratik ortamda yapılan seçimde, beni görevlendirdiniz. Bütün meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Seçimle ve halkın iradesiyle göreve gelen belediye başkanımızın hukuki olmayan nedenlerle görevden uzaklaştırılmasını etik bulmuyorum. Tüm iftira ve karalama kampanyalarına karşı, İlgezdi’nin en kısa zamanda görevinin başında olmasını temenni ediyorum. Çalışmalarımızda ne ufak kesinti ve aksaklık olmayacak. Sayın başkanımızın hizmetlerini devam ettireceğiz.

CHP adalet istedi

Seçim sonrası basın toplantısı yapan CHP İl Başkanı Cemal Canpolat ise “Dünyada her türlü baskıyı yapabilirsiniz, her türlü zulmü yapılabilirsiniz. Güçlü olduğunuz için görevden uzaklaştırabilirsiniz ama halkın gönlünde koparamazsınız. Biz devlete saygı duyan bir partiyiz. Devlet tarafından gelecek her türlü idari soruşturmaya saygı duyan bir partiyiz. Şimdi soruyorum size. Ne istediniz, hangi belgeyi istediniz de Battal İlgezdi size vermedi o belgeyi? Bu bir operasyondur. Halkın seçtiği belediye başkanlarını kendi belediye başkanlarını azledenler halka hesap vermeden İBB Başkanı’nı niçin görevden aldınız? İstanbul’lulara hesap verin. Hesap veremeyenler CHP’li belediye başkanı üzerine bir algı operasyonu yapmak istiyor. CHP olarak buna müsaade etmeyeceğiz. Belediye başkanı vekilini seçmek yetmiyor. Bir an önce adaletin tecelli etmesini, bir an önce haksız bir şekilde görevden uzaklaştırdığınız belediye başkanımızı bir an önce iade edilmesini istiyoruz” dedi.

Battal İlgezdi kutladı

Seçim sonrasında toplanan kalabalığa Novada AVM önünde bir konuşma yapan Battal İlgezdi ise şunları ifade etti: “İki ay açığa alındım. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Benim devletle ve hükümetle bir sıkıntım yok. Alınan karara saygı duymak zorundayız. Ben hukuki süreci başlatmış bulunmaktayım. Eminim ki kazanan yine Ataşehirliler ve sizler olacaksınız. İdari mahkemeye başvurumu yaptım, bu başvurunun sonucunda tekrar göreve iade edileceğime inanıyorum. Benim belediye başkanı olarak veremeyeceğim bir hesabım yok. Alnım açık, yüzüm ak. Bugün burada belediye başkanvekili seçimi yapıldı. AK Partili arkadaşlarıma da Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Bugün İlhami Yılmaz’a görev verdiler, ben kendisine başarılar diliyorum. Ataşehir’e dönene kadar benim adıma görev yapacak. Ataşehir’e hayırlı, uğurlu olsun, diyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

İLHAMİ YILMAZ KİMDİR?

İlhami Yılmaz 1953 yılında Malatyada doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatyada tamamladı. 1977 yılında İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisinden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans kürsüsünde MBA masterını tamamladı.

Kamuda ve özel sektörde kademeli olarak üst düzey yöneticilik yaptı. Halk Bankasında Proje Değerlendirme Uzmanı, TMSFde yöneticilik görevlerinde bulundu. Devlet Yatırım Bankasıyla Dünya Bankasının hazırlamış olduğu Sanayi İşletmelerinde Proje Hazırlama ve Uygulama Seminerlerine katılarak dokuz ay süresince yurt dışında kaldı.

1999 yılından itibaren iki dönem Kadıköy Belediyesi Meclis Üyeliği ve Belediye Meclis Başkan Vekilliği; 2009 yılından itibaren de iki dönem Ataşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, İBB Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Yardımcılığı ve Başkan Vekilliği yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler