'Bir haftada Meclis'te' demişlerdi... Taşeron tasarısı hâlâ ortada yok

Hükümetin bir hafta içerisinde Meclis’e sunulacağını açıkladığı taşeron tasarısı hâlâ gelmedi. Hükümetin açıklamasına göre kamudaki 450 bin işçi kadroya alınacak.

Yayınlanma: 16.12.2017 - 20:47
Abone Ol google-news

Belediye ve il özel idarelerindeki 400 bin taşeron işçi ise belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecek. Ancak KİT’lerde sayıları 50 bin olarak açıklanan taşeron işçiler ise kapsam dışında bırakıldı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, KİT’lerdeki işçilere kadro verilmesinin yanlış olacağını açıklamıştı. Şimşek, gerekçe olarak da bu durumda KİT’lerin uluslararası firmalarla rekabet edemeyeceklerini göstermişti. Ayrıca kamuda performansın düşük olduğunu da savunan Şimşek, özel sektörün hızlı ve verimli şekilde iş yaptığını da ileri sürmüştü. KİT’lerin kapsam dışında bırakılmasına sendikalar tepki göstermişti.

Bakanlıklar çalıştı

Alınan bilgiye göre Maliye ve Çalışma bakanlıkları da bu konuda çalışma yaptı. Ayrıca sendikaların da Çalışma Bakanı ile görüştükleri, KİT’lerdeki taşeron işçilerin de kapsama dahil edilmesini istedikleri belirtildi. Tasarıdaki gecikmenin KİT’lerdeki taşeron işçilerin durumundan kaynaklandığı öğrenildi. İki bakanlıktaki çalışma sonunda KİT’lerdeki 50 bin taşeron işçinin de kapsama dahil edilmesi bekleniyor. Düzenlemenin son kez de Bakanlar Kurulu’nda görüşüldükten sonra Meclis’e sunulacağı öğrenildi. Bütçe görüşmelerinin ardından da tasarının yıl başından önce Meclis’ten geçirilmesi bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler