Devrimcilerden büyük tepki: Siz asla Deniz olamazsınız

Eski futbolcu Rıdvan Dilmen’in Erdoğan’ı Deniz Gezmiş’e benzetmesi ve bazılarının Gezmiş’e terörist demesiyle başlayan tartışmalara, Gezmiş’in yakın arkadaşı Mustafa Zulkadiroğlu noktayı koydu: “Tayyip Erdoğan’dan antiemperyalist olmaz.”

Yayınlanma: 17.12.2017 - 22:25
Abone Ol google-news

AKP hayranı eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen’in Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan için “Erdoğan’a baktığımda, parkasız bir Deniz Gezmiş görüyorum” yönündeki açıklamasının ardından tartışmalar sürüyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ardından konuşan AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da Deniz Gezmiş için “terörist” benzetmesi yaptı. 68’liler Birliği Vakfı Sekreteri ve Deniz Gezmiş’in yakın arkadaşı Mustafa Zulkadiroğlu ise “Deniz ‘terörist’ değil bir devrimcidir. Erdoğan’dan antiempeyalist bir figür yaratılamaz” dedi.

Hadsiz yorum

Rıdvan Dilmen’in Erdoğan’ı Deniz Gezmiş’e benzetmesinin ardından süren tartışmaya AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da katıldı. Deniz Gezmiş’e “terörist” benzetmesi yapan Özdağ, “Deniz Gezmiş demokrasiye mi inanmış? Deniz Gezmiş’in elinde silah vardı, bomba vardı, Sayın Erdoğan’ın elinde silah mı var bomba mı var? Deniz Gezmiş kendi fikrinden olmayan üniversitelere giderek, aynı düşüncede olmayanlara karşı savaş açtı. Erdoğan ise 196 üniversite açarak, eğitime verdiği değeri ortaya koydu. Bu nedenle Dilmen, Sayın Erdoğan’ı doğru tanımlamamış, doğru göremiyor, buradan da birilerine selam çakmak istemiş. Deniz Gezmiş ve arkadaşları komünizme inanıyorlardı” dedi.

Saldıranlar terörist

AKP Milletvekili Selçuk Özdağ ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarının ardından 68’liler Birliği Vakfı Sekreteri ve Deniz Gezmiş’in yakın arkadaşı Mustafa Zulkadiroğlu, Deniz Gezmiş’e yönelik “terörist” benzetmelerine sert tepki gösterdi. Söylenen sözlerin büyük bir terbiyesizlik olduğunu belirten Zulkadiroğlu şunları söyledi:

“Deniz ‘terörist’ değil bir devrimcidir. Bazılarının söylediği gibi ‘aktivist’ değil iyi bir devrimci olmanın yanında antiemperyalisttir. Emperyalizmin temsilcisi ABD ve örgütü NATO’ya karşı mücadele yürütmüştür. Bugün Deniz’e saldıranlar, ona ve arkadaşlarına silah sıkanlar terörist değilse nedir? Devlet Bahçeli ve etrafındakilerin devrimcilere silah sıkanlarla yan yana oldukları biliniyor. Deniz büyük kitleler tarafından kabul gördüğü için, onun sempatisi ile sörf yaparak Erdoğan’ı antiemperyalist olarak göstermek istiyorlar. Mussolini ne kadar sosyalist olursa, Erdoğan da o kadar antiemperyalist olur. Deniz bugün ABD işbirliği yapanlarla yanyana olmaz, aynı cezaevi ve koğuşta da kalmazdı.”

Kalesine gol attı!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler