Yandaşın imar rantında kamu yararı varmış!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de aralarında bulunduğu 3 kurum, Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı’na İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından tahsis edilen Bakırköy’deki milyonlarca liralık 6 arsanın özelleştirilmesine itiraz etti. İBB “kamu yararı” olduğu gerekçesiyle itirazları reddetti.

Yayınlanma: 17.12.2017 - 23:42
Abone Ol google-news

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de aralarında bulunduğu 3 kurum, yönetim kurulunda AKP’li siyasilerin de yer aldığı Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı’na İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından tahsis edilen Bakırköy’deki milyonlarca liralık 6 arsanın özelleştirilmesine itiraz etti. İBB ise ‘kamu yararı var’ diyerek itirazları görmedi. İBB’nin ön proje onayında Bakırköy Belediyesi’ni de devre dışı bıraktığı ortaya çıktı.

25 yıllık peşkeş

Eski İBB Başkanı Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın ortak olduğu Koru Florya Projesi’ne komşu, İBB’ye ait Bakırköy Şenlik Mahallesi’ndeki toplam 13 bin metrekarelik 6 ayrı arazinin bir bölümü 22 Temmuz 2016’da İBB Meclisi’ne gelen raporla, ortaöğretimden özel eğitim alanına dönüştürüldü. Sağlık tesisi alanında kalan bölümün bir kısmı ise Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı’na alındı. Bu rapordan 2 buçuk ay sonra vakıf 6 arazinin okul öncesi eğitimi, anaokulu, ortaöğretim ve üniversiteye kadar her türlü eğitim kurumu için kendilerine tahsis edilmesini istedi. CHP’lilerin ret oyu verdiği meclis oturumunda tahsis kararı, AKP’lilerin oyları ile kabul edildi. Mahalledeki 6 ayrı parsel, 25 yıllığına hiçbir bedel talep edilmeden Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı’na verilmiş oldu.

Devre dışı bıraktı

İBB Meclisi gündemine geçen hafta arazinin fonksiyonlarının değiştirilmesine itiraz eden Bakırköy Belediye Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün yazıları geldi. Bakırköy Belediyesi itiraz dilekçesinde arazilere ilişkin büyük ve küçük ölçekli imar planlarına bir not eklenerek ilçe belediyesinin devre dışı bırakıldığını anlattı. Arazilerin ilçe sınırları içerisinde kaldığını anımsatan belediye dilekçesinde ‘Avan (ön proje) projenin Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra ilçe belediyesinin de onayına sunulmasına ilişkin plan şartının getirilmesi daha uygun olacaktır” ifadelerine yer verdi.

İtirazlar reddedildi

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de itiraz dilekçesinde arazinin önceki sahibi TOKİ ya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan değişikliklere ilişkin görüş alınmadığına dikkat çekti. İl Sağlık Müdürlüğü ise Sağlık Tesisi Alanının tamamının aynen korunması gerektiğini vurguladı. İBB “kamu yararı” olduğu gerekçesiyle itirazları reddetti.

Meclis'te konuşan CHP’li üye Ali Rıza Akyüz “Araziler halka ait bir alanken özelleştirildi” dedi. AKP’li meclis üyesi Hadi Diler ise “Sağlık alanı korunuyor. Ayrıca imar planı değişiklikleri kamu yararı olarak planlanmış” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler