Sokak hayvanlarını beslediği için darp edildi

MANİSA'da belediyenin belirlediği alanda hayvanları besleyen yerel hayvan koruma görevlisi Cemile Öztürk (50), bir kişinin saldırısına uğrayıp, darp edildi. Gözünde morluk ve vücudunun birçok yerinde ezikler oluşan Öztürk, olayın ardından kaçan motosikletli Ü.K. hakkında polise şikayetçi oldu.

Yayınlanma: 18.12.2017 - 16:57
Abone Ol google-news

<video:888619>

Manisa Hayvanları Koruma Derneği ve Yunusemre Belediyesi'nin gönüllü yerel hayvan koruma görevlisi Cemile Öztürk, geçen 16 Aralık'ta saat 20.00 sıralarında hayvanları beslemek için dışarı çıktı. unusemre Belediyesi tarafından belirlenen besleme noktasındaki kaplara sokak hayvanları için mama koyan Öztürk, motosikletle yanına gelen 34 yaşındaki Ü.K.'nin saldırısına uğrayıp, darp edildi. Öztürk, yaşadıklarını söyledi anlattı Köpekleri beslediğim sırada yanıma motosikletli biri yaklaştı.

"Çığlıklarımı duyan komşular yardımıma koştu"

Köpeklerden 2'si havlayarak, motosikletli kişiye doğru gitti. Bunun üzerine motosikletli, durup küfür etmeye başladı. Bu arada köpekler tekrar benim yanıma besleme alanına döndü. 'Küfür etmeyin. Motorunuzun plakasını alıp, sizden şikayetçi olacağım. Neden küfür ediyorsunuz Hayvanlar size bir şey yapmadı dedim. Bunun üzerine, 'Sen beslediğin için bunlar burada. Sen olmasan bulunlarda olmaz' diye karşılık verip, bana saldırdı. Elimden telefonumu alıp, yere fırlattı. Beni boğazımdan tutup, havaya kaldırdı. Başımı karşıdaki bir duvara vurdu. Gözüme yumruk atıp, saçımdan sürükledi. Çığlıklarımı duyan komşular yardımıma koştu. Komşuların geldiğini görünce saldırgan motosikletine binip kaçtı.


Daha sonra polis çağırdığını belirten Öztürk, Ardından hastaneye gidip, darp raporu aldım. Sonra da karakola geçip, saldırgandan şikayetçi oldum. Bunlar, hayvanın bir lokma yemeğinde gözü olan insanlar. Kendi korkularını hayvanların yaşam hakkından daha üstün gören insanlar. Bu kişilere 'Zavallılar' diyorum. Hayvanları beslemeye devam edeceğim. Hayvanların bizlerden başka alternatifleri yok. Herhangi bir yerde besleme yapmıyorum. Hayvan koruma görevlisi olarak, Belediye'nin kurmuş olduğu bir yerde besleme yapıyorum diye konuştu.

Öztürk, yaşadıkları nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu da söyledi. Polis, Öztürk'ü darp ettiği ileri sürülen Ü.K.'nin yakalanması için çalışma başlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler