YOL TV davası yarın başlıyor... Aleviler sesini isteyecek

ANKARA (Cumhuriyet) - RTÜK tarafından Türksat’ta yayını durdurulan YOL TV’nin yeniden yayına geçmesi için açılan davanın duruşması yarın görülecek. Ankara 10. İdare Mahkemesi’nde görülecek duruşmaya Ankara’nın dört bir yanından otobüs kaldırılacak.

Yayınlanma: 19.12.2017 - 14:39
Abone Ol google-news

RTÜK tarafından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret edildiği gerekçesi ile 30 Aralık 2016’da yayını durdurulan YOL TV’nin tekrar yayına dönmesi için açılan dava yarın Ankara 10. İdare Mahkemesi’nde başlayacak. Yıllar boyunca tek bir yayın durdurma cezası dahi almadan yayınını sürdüren Yol TV için yapılan çağrıda “Aleviler olarak duruşmaya katılacağız, sesimizi isteyeceğiz. Mahkeme önünde yan yana geliyoruz, televizyonumuza sahip çıkıyoruz” denildi.

"Alevilerden rahatsızlık duyulduğu için Türksat’tan çıkartıldı"

Yol TV’nin dünyanın birçok bölgesinde Alevilerin birbirlerini tanımaları açısından önemli bir noktada bulunduğunu belirten Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Mat, “Yol TV, Alevilerin Sesi, kulağı ve gözü olan bir kanaldır. Kendisi gibi mazlum olan insanlara yaklaşmak için kuruldu. AKP iktidarının en büyük muhaliflerinden olan Alevilerden rahatsızlık duyulduğu için Türksat’tan çıkartıldı ve şimdi yeniden bu mecraya dönmesi gerekiyor” dedi.

Ankara 10. İdare Mahkemesi’nde saat 09.30’da başlayacak dava için yarın saat 08.00’de Mamak, Yenimahalle ve Dikmen’deki Alevi derneklerinden otobüsler kaldırılacak.

Fotoğraf: Denizcan Akar


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler