Halit Deringör’e vefa

F.Bahçeli eski milli futbolcunun adı protokol tribününe verild

Yayınlanma: 20.12.2017 - 18:56
Abone Ol google-news

Nasıl anlatsam bilemiyorum. Futbolculuğu harikaymış. Bizler yetişemedik. İnsanlığı, dürüstlüğü, yardımseverliği, sıcak ilişkileri örnek oldu geleceğimize. Her birimize ışık tuttu. İyi bir Fenerbahçeli. Aynı zamanda kongre üyesi. Kalemini hiç satmadı. Gün oldu kürsüde, gün oldu yazılarıyla Fenerbahçe’ye ağır eleştiriler yaptı. Korkusuzdu.

Hiçbir zaman kişiliğinden ödün vermedi. Bugün yaşı 95. Kimse demez ona 95 yaşında diye. Sabah erken kalkar sporunu yapmayı ihmâl etmez. Ada’ya gider yüzer, bir şeyler atıştırır sonra vapura biner Kadıköy’e döner. Kulüpte (Dereağzı Tesisleri) dönem arkadaşlarıyla doyumsuz sohbetler başlar. Konu Fenerbahçe’dir. Dışına çıkılmaz. Aralarında zaman zaman sözlü kavga dahi yaparlardı. Gazetemizde çalıştığı yıllarda baba-oğul gibiydik. Arif Kızılyalın’ı, beni, Sami Gürel’i, Ersin Öztekin’i, Cumhur Önder Arslan’ı kendi çocukları gibi severdi. Halen de o bizi, biz onu seviyoruz. Peki kim bu mükemmel efsane insan? Sizleri daha fazla meraklandırmadan söyleyeyim: Halit Deringör. Fenerbahçe yönetimi, Deringör’e büyük bir ödül verdi.

Bu ödül parayla pulla satın alınmaz. 50 bin insanı taşıyan Fenerbahçe Ülker Stadyumu’nun protokol tribünü kapı girişinde artık “Halit Deringör Protokol Tribünü” yazıyor. Fenerbahçe- Karabük maçından önce kulüp görevlileri Özkan Demir ve Ünal Polat’la birlikte bu durumu ölümsüzleştirdim. 1922’de İstanbul’da doğan Deringör, futbola 10 yaşında başlamış. 1938’de Fenerbahçe Genç Takımı’na gelmiş. 1941’de A Takım formasını giymiş. 1952’ye kadar Fenerbahçe formasını taşımış ve aynı yıl futbola veda etmiş. Oynadığı 330 resmi maçta 107 gol kaydetmiş. Halit Ağabey’in, “Kolay mı Fenerbahçeli olmak” ve “Ödün vermeyen Fenerbahçeli” adlı iki kitabı bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler