Adalet Nöbeti 38. kez tutuldu: ‘Dayanışma özgürleştirir’

Gazetemizin tutuklu İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay nezdinde haksız tutuklamalara karşı sürdürülen Adalet Nöbeti’nin 38’incisi, dün İstanbul Adliyesi’nde tutuldu. Bu haftaki nöbete katılan Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, “Hukukun ortadan kaldırıldığı bir dönemden geçiyoruz” dedi. Gazeteci Candan Yıldız da haksız tutuklamalardan ve antidemokratik uygulamalardan rahatsız olan herkesi cuma

Yayınlanma: 21.12.2017 - 22:28
Abone Ol google-news

Gazetemizin tutuklu İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay nezdinde, haksız tutuklamalara karşı sürdürülen Adalet Nöbeti’nin 38’incisi Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nin C kapısı girişindeki Themis heykellerinin bulunduğu alanda tutuldu. Nöbete, Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, gazeteci Candan Yıldız, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, gazetemizin avukatları Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, çizerimiz Musa Kart, yazarımız Hakan Kara ve çok sayıda hukukçu katıldı. Avukatlar bir saatlik sessiz nöbetin ardından adliyenin C kapısı önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada ilk sözü alan gazeteci Candan Yıldız, gazetecilerin yaptığı haberlerden dolayı tutuklu olduklarını belirterek, “Gazetecileri yetiştiren akademisyenler tutuklu. Gazetecileri, akademisyenleri savunan avukatlar tutuklu. Biz biliyoruzki her şeye alışmak hapishanenin kendisidir. Asla alışmayacağız. Adalet Nöbeti, KHK ile ilgili nöbetler bunlara alışmadığımızın göstergesidir. Bunun için cumartesi günü (yarın) saat 16.00’da, Kadıköy’de ‘Dayanışma özgürleştirilir’ yürüyüşünü yapacağız. Hepinizi bekliyoruz” diye konuştu.

Hukuk askıda

Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen ise barış talebinin olduğu her yerde olduklarını dile getirerek, “Memlekette dert çok, hukukun ortadan kaldırıldığı bir dönemden geçiyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi demokratik siyasete yönelik bir hamleydi. Toplumun tamamı bir bütünlük içerisinde darbeye karşı durdular. Siyasi iktidar baskıcı, totaliter OHAL rejimi ilan etti. Kamudan hukuk dışı ihraçlar tutuklanan gazeteciler, avukatlar, akademisyenler, KHK ile yönetilen bir devlet ve toplum. Hukuğun askıya alındığı bir tablo ile karşı karşıyayız. Her zaman söylediğimiz gibi darbelerle mücadele etmenin tek yolu daha fazla demokrasi ve daha fazla özgürlüktür” dedi. Avukat Sinan Zincir de, “Dün akşam Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından avukat Yaprak Türkmen arkadaşımız tutuklandı. Kendisi Nuriye ve Semih’in avukatıydı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler