İstanbul'da kar yağışı başladı

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının etkisine giren Tekirdağ ve Edirne'de kar yağışı başladı. Anadolu yakası Pendik ve Kartal’ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. Türkiye Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisine girdi. Soğuk havayla birlikte birçok şehirde kar yağacak.

Yayınlanma: 22.12.2017 - 21:18
Abone Ol google-news
<video:891681>

Tekirdağ Kkent merkezi ile Çorlu ve Malkara ilçelerinde başlayan mevsimin ilk kar yağışı, ilerleyen saatlerde etkisini artırdı. Trafikte, kara hazırlıksız yakalanan sürücüler, zor anlar yaşadı. Tekirdağ ile Malkara ve Hayrabolu ilçeleri karayolunda madde hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Denetimlerini sıklaştıran trafik ekipleri sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarırken, Büyükşehir Belediyesi ve karayolları ekipleri de olası olumsuz bir duruma karşın hazır beklemeye başladı. Kar yağışı nedeniyle Çorlu Havalimanı'ndan yapılması planlanan eğitim uçuşları da iptal edildi.

Edirne'nin Keşan ilçesinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, özellikle Keşan-Gelibolu Karayolu Korudağ mevkiinde etkili oldu.

Hava sıcaklığının 1 dereceye kadar düştüğü Keşan ilçe merkezinde, akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Kardan korunmak isteyen bazı vatandaşlar dışarıya şemsiyeyle çıktı. Kar yağışı özellikle Keşan-Gelibolu Karayolu Korudağ mevkiinde etkili oldu. Kara hazırlıksız yakalanan sürücüler, araçlarıyla rampa çıkmakta güçlük çekti.

BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Anadolu Otoyolu ile D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı başladı.

Gün içinde devam eden sağanak akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. 

Kar yağışı, Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli viyadükleri, Bolu Dağı Tüneli ile Elmalık, Yumrukaya ve Dağkent viyadükleri mevkilerinde etkili oluyor. 

Karayolları ekipleri, bölgede etkili olan kar yağışına karşı güzergahta çalışma yapmaya başlarken, trafik ekipleri ise sürücüleri hatalı sollama ve aşırı hız konularında uyardı. 

D-100 Karayolu'nun Karanlıkdere, Bakacak ve Bolu Dağı kesimlerinde ise kar yağışının yanı sıra yoğun sis de görülüyor. 

Kar yağışının kent merkezinde de zaman zaman etkili olduğu bildirildi. 

İSTANBUL'DA KAR BAŞLADI

Anadolu yakası Pendik ve Kartal’ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. 
İstanbul genelinde dün başlayan ve gece boyunca etkili olan sağanak yağışı, sabah saatlerinden itibaren Pendik ve Kartal ilçelerinin yüksek kesimlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Hava sıcaklığının sıfır dereceye kadar düştüğü Kartal ve Pendik’te kar yağışının etkisini sürdürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon