İHL öğretmeni skandal sözlerini böyle savundu: Tüm paylaşımlarımdan sevap bekliyorum

Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan Ayşe-Kemal İnanç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan ve beden eğitimi dersine çıkan kız öğrencileri görünce tahrik olduğunu söyleyen Felsefe Öğretmeni Ercan Harmancı’ya yönelik tepkiler sürüyor. Skandal paylaşımlar CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt tarafından Meclis’e taşınırken, Harmancı kendini “Tüm paylaşımlarımdan sevap bekliyorum” diyerek savundu.

Yayınlanma: 26.12.2017 - 12:47
Abone Ol google-news

Konya'nın Selçuklu ilçesinde Ayşe Kemal İnanç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde felsefe öğretmeni Ercan Harmancı, sosyal medya hesabından, 'Ya benim çok sapık duygularım var ya da şeytan onlara uğramıyor. Bir genç kızın vücut hatlarını gördükten sonra şeytan size üflemiyorsa ya erkekliğinizi ya da imanınızı kaybetmişsiniz demektir', 'Kız öğrencilerin giydiği eşofman onları çıplak yapar' paylaşımlarında bulundu. Bu paylaşımlar, büyük tepki görürken, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturma başlattı.

'Sevap bekliyorum'

Birgün'den Rabia Yılmaz'ın haberine göre; Beden Eğitimi dersinin zinaya zemin hazırladığını ve kız öğrencilerin giydiği eşofmanların onları çıplak yaptığını savunan Harmancı, gelen tepkiler üzerine Twitter hesabından kendini şu ifadelerle savundu:

“Evet tekrar ediyorum beden eğitimi dersi seçmeli olmalıdır, isteyen seçsin. Yarın ölünce hesap sorulacak bir konu için tartışmam. ‘Bu bir inanç meselesi’ derim. Sosyal medyada paylaştığım tüm paylaşımlardan sevap bekliyorum. Karşılığı cennetse suçu vız gelir. Medya ve iletişim uzmanı olarak da işin teknik tarafında hakimim, sıkıntısı olan açıklama ya da tekzip talebi hakkını kullanabilir... Eleştiriye açığım hakaret suç.” "Müslüman kızın ya da kadının çıplaklık sınırı nedir?”

OKUL MÜDÜRÜ: KENDİ HEZEYANI OLABİLİR

Okul Müdürü Yahya Akkaya ise "Ercan'ın kendi hezeyanı olabilir. Bizim okullardaki beden eğitimi derslerinden mi oluyormuş yoksa başka okulların beden eğitim derslerinden mi?" ifadelerini kullandı.

İmam Hatip öğretmeninden skandal paylaşımlar: Ya benim çok sapık duygularım var ya da...                 

CHP'li Bozkurt Meclis gündemine taşıdı

 CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt da felsefe öğretmeninin paylaşımlarını soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Ercan Harmancı'nın meslekten men edilmesinin düşünülüp düşünülmediğini soran  CHP’li Bozkurt, "Çok okumak, ne okuduğunu bilmemek tedavisi olmayan bir hastalıktır!" gibi açıklamalarda bulunan, eğitimin milli olmasından duyduğu rahatsızlığı ifade eden, Atatürk’ü de hedef alan mesajlar paylaşan kişinin öğretmen sıfatı taşıdığını belirterek, şöyle dedi:

"Bunun yanı sıra, akıl yürütme becerilerinin gelişiminin en önemli unsurlarından olan, sorgulamayı ve eleştirel bakış açısının sağlayan felsefe gibi önemli bir dersin öğretmeni olan Ercan Harmancı’nın, böylesi sapkın ve genel ahlaka kati suretle uygun olmayan düşüncelerle eğitimcilik yapması, sadece Konya’da değil ülke kamuoyunda da büyük ve haklı tepkilere neden oldu."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler