Savcı odasında ayağa kalkmayan avukata dava

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli olarak getirildiği savcının odasında koltuğa oturan ve ayağa kalkma talebini reddeden avukat Ebru Timtik hakkında hakaret suçundan dava açtı.

Yayınlanma: 26.12.2017 - 21:27
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli olarak getirildiği savcının odasında koltuğa oturan ve ayağa kalkma talebini “Siz cunta mısınız? Ben askeri personel değilim. Siz de benim komutanım değilsiniz” diye reddeden avukat Ebru Timtik hakkında hakaret suçundan dava açtı.

Avukat Ebru Timtik, hakkında yürütülen bir soruşturma nedeniyle 27 Temmuz’da mevcutlu şekilde Ankara Adliyesi’ne getirildi. Savcı Mustafa Gökçe’nin karşısına çıkarılan Timtik, boş olan bir koltuğa oturdu. Bunun üzerine savcı, herhangi bir rahatsızlığı yoksa Timtik’ten ayağa kalkmasını istedi. Şüpheli avukat Timtik, “Ben kalkmayacağım. Oturarak ifade vereceğim. Siz cunta mısınız? Ben askeri personel değilim. Siz de benim komutanım değilsiniz” karşılığını verdi. Savcının şikâyeti üzerine Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın 20 Eylül’de tutuklanan 14 avukatı arasında yer alan Ebru Timtik hakkında hakaret suçundan dava açtı. Timtik, asliye ceza mahkemesinde bu nedenle yargılanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler