15 Temmuz şehidinin oğlu isyan etti: Şehitler için toplanan para hâlâ verilmedi!

15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz'ın oğlu Alpaslan Cambaz, Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'nın kuruluşunu sorguladığı sosyal medya mesajında "Bir vakfa ihtiyaç var mıydı? Bu vakıf sadece 10 liraya bile kurulamaz mıydı?" ifadelerine yer verdi.

Yayınlanma: 27.12.2017 - 08:37
Abone Ol google-news

Son KHK ile birlikte kurulan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı kuruldu. Merkezi Ankara'da olacak vakfın gelirleri ile ilgili ortaya çıkan detay ise büyük tepki çekti. Hesaplarda biriken miktarların 10 milyon lira tutarındaki kısmı Vakfın kuruluş malvarlığını oluşturacak. 15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz'ın oğlu Alpaslan Cambaz, vakfın kuruluşunu sorguladığı sosyal medya mesajında "Bir vakfa ihtiyaç var mıydı? Bu vakıf sadece 10 liraya bile kurulamaz mıydı?" ifadelerine yer verdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan 696 sayılı KHK ile 633 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'ye ek yapıldı. Ek maddeye göre, şehit yakınları ile gazilere manevi ve maddi destek sağlamak, toplumla ve kendi aralarında iletişim ve dayanışmalarını güçlendirmek, şehit yakınları ve gazilere yönelik sosyal, sportif, eğitim, kültür ve diğer alanlarda faaliyetlerde bulunmak amacıyla Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı kuruldu. Ancak vakfın kuruluşu için şehit ve yakınları adına toplanan paradan 10 milyon TL kuruluş masrafı oalrak ayrılacak.

 10 MİLYON TL KURULUŞ MASRAFINA AYRILACAK

Son KHK'daki ek maddeye göre; Başbakanlık ve Bakanlık bünyesinde şehit yakınları ve gaziler için açılmış hesaplarda biriken miktarların 10 milyon lira tutarındaki kısmı Vakfın kuruluş malvarlığını oluşturacak. Bu hesaplarda kalan meblağlar Vakfın tüzel kişilik kazanmasını müteakip 15 iş günü içerisinde Vakıf hesaplarına aktarılacak.

 10 LİRAYA KURULAMAZ MIYDI?

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan gazeteci Mustafa Cambaz'ın oğlu Alpaslan Cambaz, daha önce de 15 Temmuz davalarına ilgisizlikten şikayetçi olmuştu. Şehit yakınlarına sahip çıkılmadığını belirten Cambaz'ın açıklamalarından sonra özellikle iktidar partisi mensupları bazı davalara katılmıştı. Alpaslan Cambaz yine yanlış gördüğü bir konuda sözlerini esirgemedi ve Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı ile ilgili bazı açıklamalar yaptı.

 Alpaslan Cambaz'ın Milli Gazete'de yer alan açıklamaları şu şekilde:

 Son KHK'da konuşulmayan şeyler de var, şimdiye kadar dillendirmekten imtina ettiğim bir şey. Başbakanlığın kampanyasıyla şehit aileleri ve gaziler için toplanan yardım paralarını şehit aileleri ve gazilere vermemek üzere kurulan vakıf. Sırf kuruluşu 10 milyon lira tutan vakıf. Toplanan meblağ 1 yıl önce 309 milyondu. Şimdi ne kadar? 900'ü bulduğu söyleniyor, bu iddiayı çürütebilirler mi? Bir vakfa ihtiyaç var mıydı? Bu vakıf sadece 10 liraya bile kurulamaz mıydı? Tüm bu suallere başından beri hiçbir şehit ailesi bir yetkiliden net cevaplar alamamıştır.

 TOPLANAN PARALARIN TEK BİR KURUŞU BİLE HÂLÂ VERİLMEDİ

Başbakanlığın sitesinde hâlâ "15 Temmuz şehit aileleri/gaziler için" denerek aktif olarak toplanmaya devam eden paraların tek bir kuruşu bile şu ana kadar gerekli ailelere verilmedi. Mavi Marmara tazminatında olduğu gibi, iş şehit ailesine gelince tutumluluğu tutan müsrifler var.

 ŞEHİT YAKINLARI MUHATABI OLAN AİLE BAKANINA ULAŞAMIYOR

Muhatabımız Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı. Bizzat bakanımızın kendisine daha aylar öncesinden irtibatta olduğum şehit ailelerinin bu konudaki rahatsızlığını iletmiş ama mantıklı bir karşılık alamamıştım. Son zamanlarda ben dahil hiçbir şehit ailesi bakanımıza ulaşamamakta.

 AİLE BAKANI NEDEN SÜREKLİ YURT DIŞINDA?

OHAL'deyiz. Ülkemizde aileler darmadağın. Süreçten ötürü çoğu aile iftirayla bölündü. Boşanmalar zaten tavan. Fıtrata aykırı, düzeltilmesi elzem yasalardan ötürü boşanma sonrası daha mağdur aileler. Peki Aile Bakanı bu atmosferde neden sürekli yurt dışında? Bizim ülke ne olacak?

 BU İNSANLAR DEVLETİNE GÜVENMEYECEKSE KİME GÜVENECEK?

Tüm sürecin farkındaydım. Fakat çıkıp adam gibi bir bilgilendirme yapan devlet olmayınca ortada sürekli dedikodular dönüyor. Belki asılsızdır, haksızlık ederim diye sustum. Şehit aileleri için ortalığı ayağa kaldırırdım ama ben de öyleyim ve işin içinde para var diye sustum.

İnsanlar devletine güvenerek iyi niyetiyle yardım yapıyor. Belki o an cebindeki tüm parasını, kira parasını büyük bir fedakarlıkla infak ediyor. Benim gücüme giden nokta bu. Boğazım düğümleniyor. Bu insanlar devletine güvenmeyecekse kime güvenecek bana bunun cevabını verin!

15 Temmuz gazisi de isyan etti

15 Temmuz gazisi Cumali İbin de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yaşadığı bir olayı örnek vererek tepki gösterdi. 

"Cengiz İnşaatın 422 milyon vergi borcu silinirken bizim için toplanan 309 milyon gasp ediliyor. Vay anam vay ne günlere kaldık." diyen 15 Temmuz gazisi Cumali İbin, başından geçen olayı aktardı ve yapılan uygulamaya tepki gösterdi.

İbin'in paylaşımı şöyle:

Ayasofya'dan 15 Temmuz'a

Ayasofya'da güvenlik olarak çalışan bir kardeşimiz 'Günlerden bir gün Başbakanlık 15 Temmuz Şehit aileleri ve Gazilere fon açtı;
Güvenlik cebimde 270 TL kızımın ve benim ayakkabı paramız vardı Allah'ım o gün onlar canlarını ortaya koydular. Ben de bugün senin için cebindeki ayakkabı paramı koyabiliyorum katında ve dergahında kabul eyle Allah'ım' nidasıyla bankaya 270 TL'yi yatırdı.
Bu duygular içinde olan yaklaşık 30 yaşlarında güvenlikçi olan kardeşimiz ile tevafuken tanıştım cebindeki 270 TL'lik makbuzu görünce gözlerim doldu. 15 Temmuz Şehidimizin oğlu Alparslan Cambaz'ın basın açıklamasında dediği gibi biz ne zaman devletimize güvenebileceğiz acaba?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler