'Polisin sıktığı kimyasal yaktı'

Tutuklu ikiz kardeşi için yaptığı eylem nedeniyle tutuklanan Eda Kaya, cezaevinden gönderdiği mektupta, gözaltına alındığı sırada sıkılan kimyasal nedeniyle tüm vücudunun yandığını söyledi.

Yayınlanma: 29.12.2017 - 23:48
Abone Ol google-news

 

Eda Kaya, tutuklu ikiz kardeşi Seda Kaya’nın serbest bırakılması için günlerce Cevahir AVM önünde nöbet tuttu. Her defasında darp edilerek gözaltına alınan Kaya, DHKP/C üyesi olduğu iddiasıyla 19 Nisan günü tutuklandı.

Çıkarıldığı ilk duruşmada tahliye edilen Kaya, 15 Kasım gecesi Okmeydanı’nda yolunu kesen akrep adı verilen zırhlı aracın içinde bulunan çevik kuvvet polislerin saldırısına uğradı. Vücuduna kimyasal sıkılan Kaya’nın tüm vücudu yandı. Yarası iltihaplanan Kaya, ateşler içinde 5 gün boyunca gözaltında tutulmaya devam edildi. Serbest bırakıldıktan sonra tedaviye başlayan Kaya, suç duyurusunda bulunmasının ardından tekrar gözaltına alındı ve tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi. Eda Kaya gazetemize yolladığı mektubunda, cezaevinden tahliye edildiği 19 Ekim tarihinden itibaren kendisinin ve ailesinin polisin takip ve tacizine maruz kaldığını yazdı. Mektubunda 15 Kasım gecesi polisler tarafından önlerinin kesildiğini belirten Kaya, “Ne olduğunu anlamadan, saldırıya uğradık. Polis elindeki gazı bana sıktı. Biber gazı olduğunu düşünerek yüzümü çevirdim. Gaz saçlarıma, elbise geldi” ifadelerini kullandı. Kaya, “Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüm. Gözaltındaki 5 gün boyunca sürekli kustum. Ateşlendim ve yarı bilinçsizdim. 5 günün sonunda ise savcılığa dahi çıkarılmadan serbest bırakıldım. Doktor kimyasalın kana karıştığını ve eğer vücudum kimyasala tepki vermeseydi bu olayın ölümle sonuçlanacağını söyledi. Şans eseri yaşıyorum şu an” diye yazdı. 26 Kasım akşamı ise Kartal’da Grup Yorum konserinden çıktıktan sonra gözaltına alındığını aktaran Kaya, “Savcılığın itirazı ile hakkımda gözaltı kararı olduğu söylendi. 29 Kasım’da ise çıkarıldığım mahkeme tarafından saniyeler içerisinde tutuklandım. Yara içerisindeki vücudumla 15 gün boyunca tecritte tutuldum. Halen sırt üstü yatamıyorum” ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler