KHK’liye rahat yok... Yiğiter’in bu kez avukatlık yapması engellenmek istendi

Adalet Bakanlığı, ihraç edilen akademisyenin avukatlık yapmasına da karşı çıktı.

Yayınlanma: 01.01.2018 - 22:41
Abone Ol google-news

KHK ile Ankara Ünivresitesi’nden ihraç edilen ve öğrenci olarak da okula girişine izin verilmeyen akademisyen Cent Yiğiter’in bu kez avukatlık yapması engellenmek istendi. Adalet Bakanlığı, Yiğiter’i avukatlık stajına başlatan Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle dava açtı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Genel Kamu Hukuku bölümünde araştırma görevlisi olan Dr. Cenk Yiğiter, 7 Ocak 2017’de ilan edilen 679 sayılı KHK ile ihraç edildi. LYS’ye giren Yiğiter, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünü kazandı. Üniversite, KHK ile ihraç edilen akademisyenlerin öğrenci de olamayacağı yönünde bir yönetmelik değişikliği yaptı. Yiğiter, bu nedenle ihraç edildiği üniversiteye öğrenci olarak kaydını yaptıramadı. Hukuk fakültesi mezunu olan Yiğiter, bu süreçte avukatlık yaparak hayatını devam ettirme kararı aldı. Ankara Barosu’nun kapısını çalan Yiğiter stajyer avukat oldu. Bu kapsamda Ankara Üniversitesi’ne karşı açtığı davanın görüldüğü Ankara 18. İdare Mahkemesi’nde staj yapması kararlaştırıldı. Yiğiter’in itirazı üzerine staj yapılan mahkeme değiştirildi.

İhraç çarpıtması

Türkiye Barolar Birliği, Ankara Barosu’nun staj kabul kararını onayladı. Adalet Bakanlığı önce bu kararı geri gönderdi. TBB ise ısrar kararı verdi. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı TBB’nin staja kabulüne ilişkin kararına Ankara 10. İdare Mahkemesi’nde dava açtı ve yürütmenin durdurulmasını talep etti. Bakanlığın dava dilekçesinde, Cenk Yiğiter’in barış bildirisi nedeniyle ihraç edilmesine karşın sanki FETÖ bağlantılıymış gibi iddialarda bulundu. Dilekçede, Yiğiter’in avukatlık stajı yapmasının, “terörle mücadeleyi sekteye uğratacağı”, “avukatlık mesleğinin itibarını zedeleyeceği” öne sürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler