İBB'den ihalesi iptal edilen metro projelerine ilişkin açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentte devam eden 6 metro projesi ihalesinin İBB Başkanı Mevlüt Uysal tarafından iptal edilip rafa kaldırılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Yayınlanma: 03.01.2018 - 11:25
Abone Ol google-news

İBB Basın Danışmanlığı’ndan gece yarısı yapılan açıklamada, “Metro projeleri değil, ihaleleri iptal edildi” denilirken, önceki ihalelerdeki yolsuzluklar da iptal gerekçeleri arasındaki sıralamada “daha ekonomik şekilde yapılabilmesi için” ifadesi kullanılarak ortaya kondu.

Açıklamada, İBB tarafından 2017 yılı içerisinde yapılan ve 6 hattan oluşan metro projelerinin değil, ihalelerin iptal edildiği belirtildi. Medyada yer alan 6 adet metro projesinin iptal edildiği yönündeki haberler hakkında açıklama yapma gereği doğduğuna işaret edillen açıklamada, ihalelerin iptal gerekçesi olarak şu ifadelere yer verildi:

“Metro hatlarının uzatılıp yeniden projelendirilerek, daha ekonomik ve daha hızlı bir şekilde yapılabilmesi için söz konusu ihaleler iptal edilmiştir.
Böylece toplam uzunluğu 76,9 km olan 6 proje iptal edilmediği gibi, İstanbul’un ulaşımına köklü çözüm için metro yatırımları bin kilometre hedefine uygun olarak genişletilmiş olacaktır. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi olarak, her yere metro, her yerde metro hedefimiz doğrultusunda, söz konusu metro projelerimizi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağımızı saygıyla duyururuz.”

İstanbul'da altı metro projesi ihalesi iptal edildi                 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler