CHP'den Diyanet hakkında suç duyurusu

CHP Balıkesir Milletvekili Avukat Namık Havutça, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan Dini Terimler Sözlüğü'nde kız çocuklarının 9 yaşında evlenmelerine yönelik ifadelerin yer almasıyla ilgili cumhuriyet savcılığına suç duyurusuna bulundu.

Yayınlanma: 03.01.2018 - 16:56
Abone Ol google-news

CHP’li Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, sorumlu kişiler hakkında Anayasanın laik devlet ilkesine ve Medeni Hukukunun 124. Maddesine aykırı hareket etmekten ve toplumu yasalara aykırı yönde suç işlemeye teşvik etmekten dolayı, Ankara Cumhuriyet Baş Savcılığına başvuruda bulundu.

Diyanet: 9 yaşına giren kız evlenebilir, gebe kalabilir                 

CHP'li Yedekci: Diyanet çocuklarımızdan ne istiyor?                 

'9 yaşındaki kız evlenebilir' diyen Diyanet'e tepki büyüyor: Diyanet çocuk istismarcılarını akladı                 

CHP'li Tanrıkulu: Diyanet hakkında soruşturma başlatılacak mı?                 

Havutça, Savcılığa verdiği dilekçede şu ifadelere yer verdi;

“Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi sitesinde yer alan nikah tanımında kızların 9 yaşında gebe kalabileceklerini, erkeklerin de 12 yaşına girdiklerinde baba olabilecekleri,
Web sitesinde, nikah tanımı yapan Diyanet, bulûğ çağına girmiş olanların da dinen nikahlanabileceğini belirtmesi. Diyanetin, bulûğ yaşının alt sınırını kızlarda 9, erkeklerde 12 olarak belirtmesi. Diyanetin, kızların 9 yaşında gebe kalabileceklerini, erkeklerin de 12 yaşına girdiklerinde baba olabileceklerini bildirtmesi. Diyanet'e göre ergenlik çağına girmiş kız çocukları nikahlanırken yanlarında velilerinin olmasının daha uygun olacağı, “Veli olmasa da olur” ifadelerine yer vermesi…” ni gerekçe göstererek;

“Anayasanın laik devlet ilkesine ve Medeni Hukukumuzun 124. Maddesindeki “ Erkek veya kadın onyedi yaşını doldurmadıkça evlenemez.” yasal düzenlemelerine rağmen Diyanet İşleri Başkanlığının Anayasaya ve hukuka aykırı hareket ederek toplumu kanunların dışına yönlendirmesi kabul edilemez. Diyanetin, Anayasaya ve medeni kanuna aykırı toplumu suç işlemeye yönelik yaptığı resmi açıklamalar nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı ve sorumlu kişiler hakkında gerekli işlemlerin yapılması için TCK’nin 5237 Sayılı Kanunu gereği soruşturma açılmasını talep ederim. “ ifadelerine yer verdi.

'9 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir' diyen Diyanet'e tepki gösteren kadınlara polis müdahalesi                 

CHP'li Tüm: Başbakan samimiyse, Diyanet İşleri Başkanını acilen görevden alır                 

CHP'den FETÖ raporu: 15 Temmuz'dan sonra da AKP-FETÖ ilişkisi sürüyor                 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler