Rot balans ustası 'fıtıkçı' İbrahim Tetikoğlu için Bakanlık harekete geçti

Antalyalı rot balans ustası İbrahim Tetikoğlu, doktora gitmek yerine kendisine başvuran fıtık hastalarını baş aşağı sallandırarak tedavi ettiğini öne sürüyordu. Tetikoğlu hakkında İl Sağlık Müdürlüğü tutanak tuttu ve faaliyetlerine son verildi. Tetikoğlu, 'Bundan sonra doktora gitsinler, tıbba gitsinler, benden uzak olsunlar' dedi

Yayınlanma: 03.01.2018 - 17:19
Abone Ol google-news
<video:897938>

Antalya’da kendi yaptığı sözde inversiyon aletiyle (hastayı baş aşağı tutan alet), fıtık başlangıcı olan bazı vatandaşlara dükkanında tedavi uyguladığını iddia eden rot balans ustası hakkında İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından tutanak tutuldu; 'inversiyon aleti' adı verilen sedye senzeri düzeneğin de kaldırılması istendi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ DEVREDE

Türkiye’de yankı uyandıran 54 yaşındaki rot balans ustası İbrahim Tetikoğlu’nun sedye üzerindeki sözde fıtık tedavi yöntemi haberinin ardından, Sağlık Bakanlığı devreye girdi. Sabah erken saatlerde Tetikoğlu’nun dükkanına gelen İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tutanak tuttu, sedye benzeri düzeneğin kullanılmaması gerektiği konusunda da Tetikoğlu’na uyarıda bulundu. Tetikoğlu, Bakanlığın talimatı üzerine inversiyon aleti olarak adlandırdığı sedyeyi devre dışı bıraktı

HABERLER İHBAR KABUL EDİLDİ

Haber sonrası Türkiye gündemine oturup şaşkınlık içerisinde kaldığını söyleyen Tetikoğlu, "Telefonlarım susmadı. Gece uyutmadılar. Almanya’dan Fransa’dan Belçika, Konya, Samsun’dan arayanlar oldu. Telefonu kapatmak zorunda kaldım" dedi. Sabah İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin dükkana gelerek tutanak tuttuğunu belirten Tetikoğlu, "Ben zaten artık yapmıyorum, bu kadar kişiye zaten ayıracak vaktim yok. Televizyonda çıkınca ihbar kabul ettiler galiba. Onlar da geldiler, ‘Herhangi bir işlem yapılmıyor’ diye tutanak tuttular, gittiler. Bu benim mesleğim değil, ben kendim için yapmıştım. Bundan sonra doktora gitsinler, tıbba gitsinler, benden uzak olsunlar. Benim vaktim yok" diye konuştu.

'TELEVİZYONA ÇIKALIM DEDİK, İYİ ÇIKTIK AMA'

İyi yazanlar var kötü yazanlar var, adam bıçak yememek için, ameliyat olup da derman bulamayanlar da var, ne yapsın insanlar çare arıyor. Sağ olsun televizyoncu arkadaşlar da ileri geri, bir önden bir arkasından alıp, bir de profesör çıkarıyorlar, ‘bu adam ceza alması lazım’ hemen nalına, hemen mıhına vurma. İşimiz gücümüz dedikodu. Bir muhabbet edelim dedik, hadi bir televizyona çıkalım dedik, çıktık. İyi çıktık ama" diye konuştu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler