Hükümetten Hakan Atilla davası açıklaması: Hukuk siyasi yarar için kullanıldı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 'Atilla' davasının siyasi bir kumpas davası olduğunu söyledi,

Yayınlanma: 04.01.2018 - 11:20
Abone Ol google-news

 

 Dışişleri Bakanlığı, ABD’de görülen ambargo davasında eski Halkbank Genel Müdür yardımcısı Hakan Atilla’nın suçlu bulunmasını ‘haksız ve talihsiz’ olarak değerlendiren bir açıklama yaptı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da kararın Türkiye açısından hukuki değerinin olmadığını söyledi.

DIŞİŞLERİ: HAKSIZ VE TALİHSİZ BİR GELİŞME

 ABD’de karara bağlanan davaya ilişkin ilk açıklama Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “New York Güney Bölgesi Savcılığınca hazırlanan SR 15 Cr.867 (RMB) numaralı tadil edilmiş iddianame temelindeki davada Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın juri tarafından altı suçlamanın beşinden suçlu bulunmuş olması haksız ve talihsiz bir gelişmedir. ABD mahkemesi, sahte ve siyasi istismara müsait sözde ‘delillere’ dayanarak gerçekleştirilen ve Türkiye’nin iç meselelerinin gerçek dışı kurgular temelinde tartışıldığı bir süreçte, daha önce örneğine rastlanmamış bir şekilde Türkiye’nin içişlerine müdahil edilmiştir. Bu arada ABD tarafından maddi ve lojistik destek sağlanmak suretiyle bazı FETÖ mensuplarının yargı sürecini etkileyecek gerçek dışı iddialarda bulunmalarına ve sahte deliller sunmalarına fırsat verilmesi mahkeme sürecinin ciddiyetini ve inanılırlığını yok etmiştir. Bu haliyle bir hukuk ayıbına dönüşen kararın düzeltilmesi en büyük temennimizdir.”

 BOZDAĞ: SİYASİ BİR KUMPAS DAVASIDIR

 Davada alınan karara ilişkin Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da bir açıklama yaptı. Bozdağ, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamamaya “Zarrab Davası, siyasi bir kumpas davadır” diye başladı, ardandan da şu mesajı paylaştı:

 “Zarrab Davası’nda hukuk, mahkeme ve muhakeme, siyasi bir yarar için göstere göstere kullanılmıştır. Bu davada karar, soruşturmadan önce verilmiş; soruşturma/yargılama süreci, verilmiş kararın ilanı için sadece zorunlu usulün tamamlanmasıdır.

 ‘TÜRKİYE AÇISINDAN HUKUKİ DEĞER İFADE ETMEZ’

 Jürinin davada verdiği mahkumiyet kararının kendileri için süpriz veya şaşırtıcı bir gelişme olmadığını belirten Bozdağ, şöyle dedi:

 “Jürinin Mehmet Hakan Atilla’yı suçlu bulması ve bilahare mahkemenin vereceği karar, Türkiye açısından hukuki bir değer ifade etmez. Zarrab Davası; Türkiye’de ve ABD’de FETÖ ve CIA/FBI/ABD yargısı işbirliğinin de somut ispatıdır.

 Türkiye, FETÖ dahil hiç bir terör örgütüne boyun eğmediği gibi terör örgütlerinin yularını elinde tutan güçlere de boyun eğmemiştir. Bundan sonra da boyun eğmeyecektir.”

 Bozdağ, son olarak “Türkiye, tam egemen ve tam bağımsız bir ülkedir. Başka bir ülke, Türkiye’yi ve Türkiye’nin kurumlarını yargılayamaz. Bu karar, uluslararası hukuka da aykırıdır” ifadelerini kullandı.

Halkbank'tan Hakan Atilla kararı açıklaması: Bankamız taraf değil

Dışişleri Bakanlığı'ndan Hakan Atilla kararına tepki

Davada jüri kararını açıkladı: Hakan Atilla beş ithamdan suçlu bulundu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler