Diyanet, ''Dini Kavramlar Sözlüğü' sayfasını kapattı

Diyanet İşleri Başkanlığının resmî internet sitesinde yer alan çocuk yaşta evlilik mesajlarının ortaya çıkması ve skandal ifadelerin kamuoyunda infiale neden olmasının ardından, Diyanet'in sitesindeki 'Dini Kavramlar Sözlüğü' bölümü kapatıldı. Çocuk yaşta evlilik ifadelerinin de yer aldığı sayfaya girilmek istendiğinde, sitenin ana sayfasına yönlendirme yapılıyor.

Yayınlanma: 04.01.2018 - 12:24
Abone Ol google-news



Diyanet, resmî internet sitesinden nikâhı tanımlamış, evliliğin kişiyi zinadan koruduğunu ve insan neslinin devamını sağladığını savunmuştu.

“Kişinin gayri meşru ilişkiye girme tehlikesi bulunması halinde evlenmesi vaciptir” diyen Diyanet, bulûğ tanımını yaparken çağına giren kız çocuklarının evlenebileceğini de şöyle tanımlamıştı:

“Nikâhın, iki şahit huzurunda tarafların irade beyanında bulunmak suretiyle akdedilmesi gerekir. Buluğ çağına erişmiş kadının velisi olmaksızın kendisinin nikâhlanabilmesi mümkün olmakla birlikte, velisinin de bulunması menduptur (yapılması daha iyi olan).”

Bu ifadelerin ortaya çıkmasının ardından Diyanet kamuoyunda büyük tepki toplamış, CHP'li vekiller konuyu Meclis gündemine taşıyıp Diyanet hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Sosyal medyada da skandal ifadelerle ilgili 'Diyanet kapatılsın' kampanyası başlatılmıştı.

SİTENİN O SAYFASI KAPATILDI

Çocuk yaşta evlilikle ilgili ifadelerin yer aldığı sayfanın, siteden kaldırıldığı ortaya çıktı. Diyanet.gov.tr/dinikavramlar uzantısından erişilebilen sayfaya girilmek istendiğinde, Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesi, kullanıcıyı otomatik olarak anasayfaya yönlendiriyor.

Diyanet: 9 yaşına giren kız evlenebilir, gebe kalabilir

Diyanet'ten geri adım: Kız çocuklarının en evlenme yaşı az 17 yaşında olmalı

Kadınlardan Diyanet İşleri Başkanlığı'na tepki

CHP'den Diyanet'e 'tövbe' çağrısı: Edep ya hu!

Son 10 yılda Diyanet'in tartışma yaratan fetva ve açıklamaları


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler