Psikolog istismar var, Adli Tıp 'bulgu yok' dedi... İstismardan yargılanan baba beraat etti

Uzman Psikolog raporuna göre 5 yaşındaki çocuk babasının cinsel istismarına uğradı, ancak mahkeme çocuğun fiziki olarak cinsel istismara uğradığının raporlanmamasını dikkate alarak beraatine karar verdi.

Yayınlanma: 05.01.2018 - 14:07
Abone Ol google-news

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 5 yaşındaki kızını istismar ettiği iddia edilen baba hakim karşısına çıktı. Suçlamayı kabul etmeyen sanık eşinin evi terk ettiğini boşanma aşamasında olduğunu 3 çocuğundan en küçüğünün ise yanına gelerek 2 gün kadar kaldığını söyledi. Kızına bir baba olarak sarılıp yattığını anlatan sanık beraatine karar verilmesini istedi.

CİNSEL İSTİSMAR  RAPORLANDI
Erciyes Üniversitesi Tıp Fatültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığında görevli uzman doktorlar tarafından muayenesi yapılan 5 yaşındaki çocuğun istismara uğradığı raporlandı. Davanın iddianamesine de dayanak olan raporda özetle çocuğun, fiziksel ve cinsel yönden istismar edildiği kanaatinin oluştuğunun altı çiziydi. Görüşülen çocuğun ifadelerinin yüksek güvenilir olduğu izlenimenin edinildiği, çocuğun valeyetin de anneye verilmesi gerektiği, babaları ile tedbiren şaphsi ilişki tesisinin kaldırılmasının bu aşamada çocukların yararına olacağı adli makamlara bildirildi. Çocuğun yapılan fiziki muayenesinde ise cinsel istismara maruz kaldığı kanaatine varılan çocuğun bedenin de ise bunun izine rastlanmadı. Yargılamayı yapan mahkeme de bu anlatımı dikkate alarak babanın beraatine karar verdi.


BOŞANMA DAVASI İSE DEVAM EDİYOR

Kayseri 5. Aile Mahkemesinde istismar mağduru çocuğun anne ve babasının boşanma davası devam ediyor. Bu mahkemedeki dosyanın içinde ise Erciyes Üniversitesi Tıp Fatültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı 13 Haziran 2017 raporu yer alıyor. Raporda, istismar iddiasıyla ilgili şu tespite yer veriliyor, "Yaşı biyopsikosasyal gelişimi, mental kapasitesi, eyleme ilişkin spesifik özgül anlatım ve tanımlamaları dikkate alındığında cinsel istismara maruz kaldığı kanaatine varılmıştır.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler