'Şikede kumpas' davasında Ali Fuat Yılmazer'in sorgusu yapıldı: Terör örgütü diyemedi

Futbolda şike davasını kurarak ‘kumpas’ organize etmekle suçlananların davasında, eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in ifadesi dikkat çekti.

Yayınlanma: 08.01.2018 - 21:08
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, eski futbolcular Ümit Karan ve İbrahim Akın’ın da aralarında bulunduğu bazı kişiler hakkında, “Futbolda şike soruşturması” adı altında “Kumpas” kurdukları iddiasıyla aralarında Emniyet müdürlerinin de bulunduğu 20’si tutuklu 108 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Silivri Cezaevi yerleşkesinin karşısında bulunan salonunda yapılan davanın 14. duruşmasına 18’i tutuklu 13’ü tutuksuz 23 sanık ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşma, başka suçtan tutuklu bulunan, Hrant Dink cinayeti sanığı eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in sorgusu ile başladı.

3 saatte terörist olmuş!

Yılmazer, şike ile ilgili iddialar konusundaki delilin televizyondaki konuşmaları olduğunu belirterek, şunları anlattı:

“2012 yılında Tarık Toros ile Bugün televizyonunda yapmış olduğum konuşmalar. 2012 yılında örgüt yoktu, FETÖ de yoktu. Yasal televizyonlardan bir tanesiydi. O konuşmada şikeyle ilgili gizli bilgi verdiğim iddiası var. O tarih itibarıyla soruşturmanın içeriğini bilmeyen kişi yok. Televizyondaki yayın 3 saatti, 3 dakikası şike konusuydu. Ben kendim de mevzu etmedim. Gelen sorular karşısında cevap verdim, terörist oldum.” Çapraz sorgu sırasında bir müşteki avukatının Fethullah Gülen yapılanmasını 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra terör örgütü olarak görüp görmediğini sorduğu Ali Fuat Yılmazer, “Ama bu konuda benim hatırı sayılır bir uzmanlığım var. Tüm meslek yaşamım dini motifli terör örgütleri üzerine olmuştur. Fethullah Gülen grubu terör örgütü değildir. 15 Temmuz’un delillerine vâkıf değilim. O faaliyet terör faaliyetidir ama kimin yaptığına dair çok ciddi şüphelerim var” sözleri ile yanıtladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler