Özgürlük kararına 'Resmi Gazete' mazereti... Mehmet Altan ve Şahin Alpay'ın tahliye talebine ret

AYM'nin hak ihlali kararı verdiği Şahin Alpay ve Mehmet Altan hakkında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tutukluluğunun devamına karar verdi.

Yayınlanma: 11.01.2018 - 22:49
Abone Ol google-news

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hakkında hak ihlali kararı verdiği Şahin Alpay’ı tutuklu yargılayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Mehmet Altan’ın yargılandığı 26. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM’nin gerekçeli kararının Resmi Gazete’de yayımlanmadığı gerekçesiyle tutukluluğun devamına kararı verdi.

Alpay’ın yargılandığı davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa’nın 153. maddesinde Anayasa Mahkemesi tarafından verilen iptal kararlarının gerekçeli olarak Resmi Gazete’de yayınlanmasından itibaren hüküm ve sonuç doğuracağı hükmünün düzenlendiğini belirtti. Mahkeme, Alpay’a ilişkin gerekçeli kararın tebliğ edilmediğini belirterek, AYM’nin de tedbir mahiyetinde bir karar vermediğini ifade etti. Heyet,Alpay’a atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, istenen cezanın üst sınırı ve delillerin toplanmamış olması gibi gerekçelerle tutukluluğun devamına oy çokluğu ile hükmetti. Bu karar Alpay’ın avukatlarına tebliğ edildiği sırada gerekçeli karar AYM’nin internet sitesinde yayımlanmıştı. Üye hakim Kadir Karakoç, Alpay’ın tutukluluğunun devamına muhalif kaldı. Hakim Karakoç, muhalefet şerhinde kısa kararın kesin ve mahkemeyi bağlayıcı nitelikte olduğunu kaydetti.

Anayasa Mahkemesi 'hak ihlali' var demişti

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, kapatılan Zaman gazetesi eski yazarlarından Alpay ve gazeteci-yazar Altan ile gazetemizin Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay’ın bireysel başvurularını görüştü.

Yüksek Mahkeme, 6’ya karşı 11 üyenin oy çokluğuyla başvurucularla ilgili ihlal kararı verdi.

Mehmet Altan ve Şahin Alpay’ın tutukluluğuna devam kararı verildi... Sosyal medyadan tepki yağdı: AYM kararına uymak zorundasınız

AYM'nin Şahin Alpay için gerekçeli kararı

AYM'nin Mehmet Altan için gerekçeli kararı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler