'Ahırlar yıktık, yurt yapıyoruz' diyen AKP'li belediyeye tepkiler sürüyor: Aydınlanma düşmanları

Trabzon Beşikdüzü Belediyesi'nin ‘Ahırları yıktık yurt yapıyoruz’ sözlerine tepki yağdı. Skandal paylaşım, 2 gün sonra kaldırıldı.

Yayınlanma: 11.01.2018 - 23:03
Abone Ol google-news

Trabzon Beşikdüzü Köy Enstitüsü’nün yıkılıp yerine KYK yurdu yapılması projesi, belediyenin Facebook adresinde “Ahırlar yıktık, yurt yapıyoruz’’ başlığı ile duyuruldu. Bu paylaşıma, Trabzon Barosu, eğitim sendikaları ve yurttaşlar tepki gösterdi ve AKP’li belediye başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nu özür dilemeye çağırıldı. Skandal paylaşım, 2 gün sonra kaldırıldı.

Trabzon Eğitim Sen Şube Başkanı Engin Nur, “Cehalet ve gericilikten beslenen zihinlerin dışa vurduğu bu çirkinlik, ne Köy Enstitülerinin tarihine halel getirebilir ne de taşıdığı laik, bilimsel eğitim ve çağdaş bir ülke idealine engel olabilir” dedi.

Eğitim-İş Şube Başkanı Tamer Özlü de, “Unutma! ‘Ahır’ benzetmesi yapılan yer sayesinde belediye başkanı seçildin” diye konuştu.

Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, “Söz konusu alanın tarihi misyonuna uygun olarak muhafaza edilmemesi zaten üzüntü vericiyken bu niteleme Cumhuriyeti ve onun aydınlanma felsefesini anlamamak ve tarih bilincinin eksikliğini göstermekten başka bir şey değildir” derken, Veli Der Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, “Kişinin sözü, aklını ve faziletini gösterir” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler