14 yaşındaki kıza istismara 30 yıl hapis istemi

Diyarbakır'da 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar suçundan hakkında soruşturma başlatılan 24 yaşındaki S.K. için 30 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yayınlanma: 04.07.2014 - 12:01
Abone Ol google-news

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, geçen Mart ayında Facebook'tan bir arkadaşıyla konuşan 14 yaşındaki A.Y.'nin, gece saat 03.00 sıralarında ailesine haber vermeden evden ayrıldığı belirtildi. Dağkapı semtine giden A.Y.'nin burada şüpheli S.K. ile karşılaştığını belirten savcı, ikilinin bir süre birlikte yürüdüklerini ve daha sonra bir eve gittiklerini detti. Şüphelinin kimsenin olmadığı evde mağdura saldırarak elbiselerini çıkardığı belirtilen iddianamede, A.Y.'nin bağırmasına rağmen S.K.'nın eylemini devam ettirdiği ve sürtünme yoluyla A.Y.'ye karşı cinsel istismarda bulunduğu, daha sonra da elbiselerini giyerek evden ayrıldığı belirtildi.

A.Y.'nin evden ayrılmasından 2 saat sonra babasının polis merkezine kayıp başvurusu yaptığı belirtilen iddianamede, polisin çalışması sonucu kızın bir internet kafede bulunduğu belirtildi. İddianameye yansıyan adli raporda A.Y.'nin kızlık zarında yakın zamanda oluştuğu tahmin edilen zedelenme tespit edildiği kaydedildi. Savcı, olaydan sonra alınan psikiyatri kanaat raporuna göre mağdurun beden ve ruh sağlığının bozulduğuna da yer verdi.

İddianameyi hazırlayan savcı, şüpheli S.K.'nin 'Çocuğun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel istismarı' ve 'Cinsel amaçlı çocuğu hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 30 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

 

MAĞDUR VE AİLESİ ŞİKAYETTEN VAZGEÇTİ

İddianamenin kabul edilmesinin ardından başka bir suçtan hükümlü bulunan sanık S.K.'nın yargılanmasına Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmada ifadesi alınan S.K., suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Kendisi bana aşk mektupları yazıyordu. Bana ilgisi vardı. Ancak ben kabul etmedim. Bahsettiği evde hiç birlikte kalmadık" dedi.

Bu arada mahkemeye dilekçe gönderen mağdur A.Y.'nin ailesi de şikayetten vazgeçtiklerini ve davadan çekildiklerini belirtti. Duruşmada ara kararlarını açıklayan mahkeme, dosyanın esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak üzere Cumhuriyet Savcısı'na gönderilmesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler