Yandaş Sabah ve ATV, Cağaloğlu Anadolu Lisesi velilerini hedef gösterdi: İftiraları yargıya taşıyacağız

Sabah, 'Müdür sucuk partisi yapıyor' diyerek saldırdılar! Bakın gerçek ne çıktı?' haberinde Cağaloğlu Anadolu Lisesi velilerini hedef gösterdi. Veliler topluca Çağlayan Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulunacak ve bir açıklama yapacak.

Yayınlanma: 14.01.2018 - 23:24
Abone Ol google-news

AKP’nin proje okullardan biri yaptığı ve son günlerde adı müdürü Necati Yener’in “sucuk partisi’’yle gündeme Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nin Okul Aile Birliği üyeleri ve velileri, Sabah gazetesinin internet sitesinde ve ATV’de kendilerini hedef alan haberler nedeniyle topluca Çağlayan Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulunacak ve bir açıklama yapacak.

Hedef gösterildik

Gazetenin internet sitesinde “Müdür sucuk partisi yapıyor diyerek saldırdılar! Bakın gerçek ne çıktı?” başlığıyla yer alan haberde, veli adları da verilerek, “Okul Aile Birliği sol örgütleri kışkırtıyor. Okul Aile Birliği’nin çağrısı ile Cağaloğlu Anadolu Lisesi’ne akın eden CHP ve PKK medyası tek taraflı yayınları ile okulda eğitim yapılmasının önüne geçiyor’’ denildi.

Haberde, gazetemizin yanı sıra Birgün Gazetesi, Halkevleri ve CHP’li Barış Yarkadaş için asılsız suçlamalarda da bulunuldu.

Veli Melek Görk, haberde açıkça hedef gösterildiklerini belirterek, “Haberde üç velinin adı açıkca yayımlanarak hedef gösteriliyor. PKK ve DHKP-C yandaşı olmakla suçlanıyoruz. Hedef gösterildiğimiz, iftiraya uğradığımız için haraket ve iftiraları yargıya taşıyacağız’’ dedi.

Mesele siyasi değil

Okul mezunlarından Deniz Baran’ın okul müdürü Necati Yener’le ilgili yazdığı tweetler şöyle:

“Benim gibi ‘mahalleden’ birinin yazdıkları ile ‘mesele’nin siyasi bir mesele olmadığı da anlaşılır diye umuyorum. Evet doğrudur daha en baştan camia tarafından hiç iyi hislerle karşılanmadı. Ama bu ideolojik duruşundan ziyade okulda bıraktığı ‘incitici’ öğretmenlik kariyerinden ötürüydü. Mescid gibi bazı hamleler benim gibi mezunlara hitap ediyor gibi gözükse de şimdi bu ‘mescidin’ nasıl araçsallaştırıldığını görünce hissettiklerimiz hiç de olumlu değil. Önce on yıllardır okullarıyla yatıp kalkan mezunlar ile köprüleri attı. ‘Elde olmadan askıya aldığını’ söylediği öğrenci faaliyetlerine kasıtlı bir şekilde tırpan vurdu. Böylece kendisinin hoşuna gitmeyen tüm mekanizmaları etkisizleştirdi. Daha sonra okulda baskı dönemi başladı. Bu yapılırken de başarılı bir şekilde siyasi zemine çekildi olay.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler